$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Method for modifying raw material milk and dairy product prepared by using the modified raw material milk 원문보기

IPC분류정보
국가/구분 United States(US) Patent 등록
국제특허분류(IPC7판)
  • A23C-009/12
출원번호 US-0970935 (2001-10-05)
우선권정보 JP-0309445 (2000-10-10)
발명자 / 주소
  • Miwa, Noriko
  • Kumazawa, Yoshiyuki
  • Nakagoshi, Hiroyuki
  • Sakaguchi, Shoji
출원인 / 주소
  • Ajinomoto Co., Inc.
대리인 / 주소
    Oblon, Spivak, McClelland, Maier & Neustadt, P.C.
인용정보 피인용 횟수 : 13  인용 특허 : 6

초록

Herein is disclosed a method for modifying raw material milk, wherein a reducing agent such as a thiol compound is added when transglutaminase is caused to act upon raw material milk for a dairy product, whereby the reactivity of the transglutaminase to the raw material milk such as raw cow milk, ca

대표청구항

1. A method of preparing a dairy product, comprising modifying a raw material milk by causing transglutaminase to act on said raw material milk, wherein a reducing agent is added to said raw material milk when said transglutaminase is caused to act on said raw material milk. 2. The method of claim 1

이 특허에 인용된 특허 (6)

  1. Takahiko Soeda JP; Katsutoshi Yamazaki JP; Shoji Sakaguchi JP, Enzyme-treated protein-containing food and method for producing the same.
  2. Budolfsen Gitte (Frederiksberg DKX) Nielsen Per Munk (Hillerd DKX), Method for production of a non acidified edible gel on milk basis.
  3. Han Xiao-Qing ; Spradlin Joseph E., Process for making cheese using transglutaminase and a non-rennet protease.
  4. Kuraishi Chiya (Kawasaki JPX) Sakamoto Jiro (Kawasaki JPX) Soeda Takahiko (Kawasaki JPX), Process for producing cheese using transglutaminase.
  5. Yokoyama Keiichi,JPX ; Nakamura Nami,JPX ; Miwa Tetsuya,JPX ; Seguro Katsuya,JPX, Process for producing microbial transglutaminase.
  6. Sano Kohichiro,JPX ; Kumazawa Yoshiyuki,JPX ; Yasueda Hisashi,JPX ; Seguro Katsuya,JPX ; Motoki Masao,JPX, Transglutaminase originating from Crassostrea gigas.

이 특허를 인용한 특허 (13)

  1. Ohsu, Takeaki; Takeshita, Sen; Eto, Yuzuru; Amino, Yusuke, Calcium receptor activator.
  2. Zevlakis, John, Commercial ice making apparatus and method.
  3. Nagasaki, Hiroaki; Miyamura, Naohiro; Eto, Yuzuru, Food.
  4. Ohsu, Takeaki; Takeshita, Sen; Eto, Yuzuru; Amino, Yusuke; Miyamura, Naohiro; Yamanaka, Tomohiko; Nagasaki, Hiroaki, Kokumi-imparting agent.
  5. Ohsu, Takeaki; Takeshita, Sen; Eto, Yuzuru; Amino, Yusuke; Miyamura, Naohiro; Yamanaka, Tomohiko; Nagasaki, Hiroaki, Kokumi-imparting agent.
  6. Eto, Yuzuru; Amino, Yusuke, Kokumi-imparting agent, method of using, and compositions containing same.
  7. Zevlakis,John, Liquid milk freeze/thaw apparatus and method.
  8. Zoltai, Peter; Edwards, Jr., John; Poole, Margaret; Kreider, David; Laaperi, John; Kenahan, Jr., Richard, Methods of making a low-carbohydrate dairy beverage and dairy beverages made from such methods.
  9. Zoltai, Peter; Edwards, Jr., John; Poole, Margaret; Kreider, David; Laaperi, John; Kenahan, Jr., Richard, Methods of making a low-carbohydrate dairy beverage and dairy beverages made from such methods.
  10. Dick, Eberhard; Walter, Simone, Particles of collagen material and process for the preparation.
  11. Kumazawa,Yoshiyuki; Miwa,Noriko, Process for producing cheese curd.
  12. Sasaki, Hitoshi; Nakagoshi, Hiroyuki, Process for producing whey protein-enriched fermented milk of agitated type.
  13. Calvert, Jr., Frederic R., Reduced fat and carbohydrate milk product and process for manufacturing such milk product.
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로