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유용미생물을 활용한 유기농 인삼의 뿌리썩음병 억제 기술개발
Biological control of root rot in ginseng with benificial microorganisms and organic cultivation methods 원문보기

보고서 정보
주관연구기관 강원도농업기술원
Gangwon Agricultural Research and Extension Services
보고서유형최종보고서
발행국가대한민국
언어 한국어
발행년월2015-02
주관부처 농촌진흥청
Rural Development Administration(RDA)
등록번호 TRKO201500010491
DB 구축일자 2015-07-11

초록

□ 과제명 : 유용미생물을 활용한 유기농 인삼의 뿌리썩음병 억제 기술개발
▶ 연구목적 : 인삼뿌리썩음병 억제 미생물의 개발 및 이를 이용한 미생물 퇴비 개발
○ 유기농 인삼재배를 위한 토착미생물자원 확보 – 토양병방제용 길항균개발
○ 고품질 인삼재배를 위한 화학비료 대체용 유기질비료 생산기술개발
○ 인삼 뿌리썩음병 방제를 위한 고활성 미생물 선발 및 특성검정
○ 분자생물학적 방법을 이용한 인삼 재배지 뿌리썩음병 밀도 확인
○ 선발된 기능성 미생물의 병원균 억제기작 구명
▶ 주요연구내용

Abstract

Ginseng(Panax ginseng C.A. Meyer) cultivate for 4∼6 years to harvest root under a solar shuttered bed in korea. The ginseng garden’s shade circumstance and long term requirement to harvest, ginseng plant sensitive to the phytopathogens which attack phylloplane or rhizosplane. To practice organic gin

표/그림 (86)

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참고문헌 (25)

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