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[국가R&D연구보고서] 참다래를 이용한 기능성 식초 음료개발
Development of functional vinegar drinks by using kiwi 원문보기

보고서 정보
주관연구기관 (농)오름주가
보고서유형최종보고서
발행국가대한민국
언어 한국어
발행년월2015-09
과제시작연도 2014
주관부처 농림축산식품부
Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs(MAFRA)
연구관리전문기관 농림수산식품기술기획평가원
Korea Institute of Planning and Evalution for Technology of Food, Agriculture, Forestry and Fisherie
등록번호 TRKO201600003427
과제고유번호 1545007955
사업명 고부가가치식품기술개발
DB 구축일자 2016-07-02
DOI https://doi.org/10.23000/TRKO201600003427

초록

Ⅴ. 연구개발결과

- 참다래 식초 개발을 위한 최적조건 확립
- 다래와인 및 참다래 과즙을 이용한 기능성 식초 개발
- in vitro를 통한 참다래 식초의 기능성 검증
- 소비자 기호도에 기반한 식초음료 배합비율 설정
- 기술이전 1건, 제품화 1건

Abstract

Ⅴ. Research projects results
- To establish optimum conditions for the development of kiwi vinegar
- To develop the Functional vinegar using Darae wine and kiwi juice.
- To verify its functions through ‘In vitro’
- To set the vinegar drink blending ratio based on the consumer preferences

표/그림 (42)

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