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인삼의 기능성 성분의 조절 및 표준화 기술개발
Development of standardization and regulation technique for functional ingredients of Korean ginseng 원문보기

보고서 정보
주관연구기관 한국식품연구원
Korea Food Research Institute
보고서유형최종보고서
발행국가대한민국
언어 한국어
발행년월2016-03
주관부처 농림축산식품부
Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs(MAFRA)
등록번호 TRKO201600003465
사업명 수출전략기술개발사업
DB 구축일자 2016-07-02

초록

Ⅴ. 연구개발결과
○ 사포닌 고함유 고기능성 안전 인삼 생산 기술
- 인삼의 품종유망계통의 수집 및 특성검정
· 기존 03계통군 5계통, 07계통군 31계통, 08계통군 62계통(북미삼 10계통), 09계통군 46계통(북미삼 14계통), 10계통군 72계통(북미삼 21계통), 11계통군 85계통(북미삼 20계통), 12계통군 71계통(북미삼 18계통) 합계 372계통
· 본 과제에서 발생된 13계통군 99계통(북미삼 49계통), 14계통군 92계통(북미삼 41계통), 15계통 50계통(북미삼 15계통) 합계 2

Abstract

Ⅴ. Results of research and development
○ High-saponin, high-functionality, safe ginseng production technology
- Collection and verification of characteristics of promising varieties of ginseng
· Existing 03 line 5 varieties, 07 line 31 varieties, 08 line 62 varieties (American ginseng 10 va

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참고문헌 (25)

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