쑥잎을 물과 함께 끓여서 휘발성분을 함유한 증류액을 얻었다. 그람-음성균인 Escherichia coli와 Salmonella enteritidis, 그람-양성균인 Staphylococcus aureus 및 젖산균인 Lactobacillus plantarum에 대하여 이 증류액의 항균효과를 관찰하였다. E. coli, S. enteritidis, 및 S. aureus는 이 증류액으로 만든 배지에서 6시간 이내에 모두 사멸하였으며 L. plantarum은 ...
쑥잎을 물과 함께 끓여서 휘발성분을 함유한 증류액을 얻었다. 그람-음성균인 Escherichia coli와 Salmonella enteritidis, 그람-양성균인 Staphylococcus aureus 및 젖산균인 Lactobacillus plantarum에 대하여 이 증류액의 항균효과를 관찰하였다. E. coli, S. enteritidis, 및 S. aureus는 이 증류액으로 만든 배지에서 6시간 이내에 모두 사멸하였으며 L. plantarum은 유도기가 46시간으로 연장되었고 이 시간 이 후에는 정상적으로 성장하였다. 또한 증류액 중에 들어있는 활성성분을 ether로 추출하여 정유를 얻었다. 이 정유 역시 항균효과를 갖고 있었고 정유의 최저저지농도는 S. coli가 800ppm, S. aureus 가 800ppm, 그리고 S. enteritidis는 1000ppm이었다. L. plantarum의 경우, 2000ppm의 정유는 이 박테리아의 유도기를 66시간으로 연장하였다.
쑥잎을 물과 함께 끓여서 휘발성분을 함유한 증류액을 얻었다. 그람-음성균인 Escherichia coli와 Salmonella enteritidis, 그람-양성균인 Staphylococcus aureus 및 젖산균인 Lactobacillus plantarum에 대하여 이 증류액의 항균효과를 관찰하였다. E. coli, S. enteritidis, 및 S. aureus는 이 증류액으로 만든 배지에서 6시간 이내에 모두 사멸하였으며 L. plantarum은 유도기가 46시간으로 연장되었고 이 시간 이 후에는 정상적으로 성장하였다. 또한 증류액 중에 들어있는 활성성분을 ether로 추출하여 정유를 얻었다. 이 정유 역시 항균효과를 갖고 있었고 정유의 최저저지농도는 S. coli가 800ppm, S. aureus 가 800ppm, 그리고 S. enteritidis는 1000ppm이었다. L. plantarum의 경우, 2000ppm의 정유는 이 박테리아의 유도기를 66시간으로 연장하였다.
The Artemisia asiatica was bolied with water to obtain distillate containing volitile components. The antimicrobial effect of the distillate was observed for Gram-negative bacteria, Escherichia coli and Salmonella enteritidis, Gram-positive bacteria, Staphylococcus aureus, and Lactobacillus plantaru...
The Artemisia asiatica was bolied with water to obtain distillate containing volitile components. The antimicrobial effect of the distillate was observed for Gram-negative bacteria, Escherichia coli and Salmonella enteritidis, Gram-positive bacteria, Staphylococcus aureus, and Lactobacillus plantarum. E. coli, S. enteritidis, and S. aureus were not viable in the media made with the distillate within 6 hours but the lag phase of L. plantarum was lasted to 46 hours and the bacteria grew normally after the time. The effective components in the Artemisia asiatica distillate were extracted with ethyl ether to obtain essential oil. The oil also had a bactericidal effect on E. coli, S. enteritidis, and S. aureus. Minimum inhibitory concentrations of the essential oil were 800ppm for E. coli, 800ppm for S. aureus, and 1000ppm for S. enteritidis, and for L. plantarum, 2000ppm of the essential oil had the effect to last lag phase of the bacterium to 66 hours.
The Artemisia asiatica was bolied with water to obtain distillate containing volitile components. The antimicrobial effect of the distillate was observed for Gram-negative bacteria, Escherichia coli and Salmonella enteritidis, Gram-positive bacteria, Staphylococcus aureus, and Lactobacillus plantarum. E. coli, S. enteritidis, and S. aureus were not viable in the media made with the distillate within 6 hours but the lag phase of L. plantarum was lasted to 46 hours and the bacteria grew normally after the time. The effective components in the Artemisia asiatica distillate were extracted with ethyl ether to obtain essential oil. The oil also had a bactericidal effect on E. coli, S. enteritidis, and S. aureus. Minimum inhibitory concentrations of the essential oil were 800ppm for E. coli, 800ppm for S. aureus, and 1000ppm for S. enteritidis, and for L. plantarum, 2000ppm of the essential oil had the effect to last lag phase of the bacterium to 66 hours.
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