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시판 와인 효모에 의한 국산 사과 품종들의 발효 특성
Fermentation characteristics of for different apple varieties by commercial wine yeasts. 원문보기


최윤정 (경북대학교 대학원 응용생명과학부 식품공학전공 국내석사)

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Fermentation of cider was carried out by commercial wine yeasts (Saccharomyces cerevisiae EC1118, W-3, OC2 and Fermivin) using three Korean major apple varieties (Fuji, Jonathan and Hongro). Apple juices prepared by filtration of crushed apples in the presence of 250 ppm of potassium metabisulfite w...

주제어

#apple wine fermentation characteristics 

학위논문 정보

저자 최윤정
학위수여기관 경북대학교 대학원
학위구분 국내석사
학과 응용생명과학부 식품공학전공
지도교수 박희동
발행연도 2012
총페이지 65 p.
키워드 apple wine fermentation characteristics
언어 kor
원문 URL http://www.riss.kr/link?id=T12698989&outLink=K
정보원 한국교육학술정보원
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