산에서 자라거나 재배하는 삼은 크게 산삼과 산양삼 으로 분류되고 있으며 산삼은 삼의 고유종으로서 산에서 자생한 삼을 말하며, 산양삼은 최초 파종과 이식이 사람의 손에 의해 이루어지기는 하나 산에서 인위적인 시설 없이 재배 되어진 삼을 일컫는다.
산양삼은 보통 4~6년 동안 재배 기간을 갖는 인삼과 달리 5∼10년 이상의 성장기간을 가져야하며, 또한 인위적인 시설이 없는 상태에서 성장 하므로 삼의 재배와 보존 및 유지가 어렵고 희소성에 따른 고가의 가격에 거래 되고 있다.
종래 인삼재배방식에서는 병충해를 막기 위해 각종 농약과 화학적 제제 사용이 많아서 토질 변화 와 토양의 미네랄 고갈에 따른 문제점 즉, 같은 장소에서 2회나 연속적으로 재배할 수 없는 등의 연작의 문제점이 있었다..
또한 산양삼의 경우 인삼 보다 엄격하고 긴 시간이 소요 되는 단점을 가지고 있다.
임업 및 산촌 진흥촉진에 관한 법률로 관리 하며 임업진흥원에서 생산성 적합 검사 후 해당 시, 구, 군에 생산 신고 후 재배하며 재배 중간에 재배일지 작성하며 5년 뒤에 판매하며 판매 시 생산물에 대하여 임업진흥원에서 품질 검사 후 출하된다. 『임업 및 산촌 진흥촉진에 관한 법률』에서 정의(법 제2조3의2호)
"특별관리임산물"이란 소비자의 보호 및 품질향상을 위하여 특별한 관리가 필요한 임산물로서 산양삼과 그 밖에 대통령령으로 정하는 임산물(건조된 것 포함)을 말한다.
이를 개선하기 위하여 인삼 묘삼(산양묘삼)을 사용하여 새싹삼을 재배 공급하고 있으나 ...
산에서 자라거나 재배하는 삼은 크게 산삼과 산양삼 으로 분류되고 있으며 산삼은 삼의 고유종으로서 산에서 자생한 삼을 말하며, 산양삼은 최초 파종과 이식이 사람의 손에 의해 이루어지기는 하나 산에서 인위적인 시설 없이 재배 되어진 삼을 일컫는다.
산양삼은 보통 4~6년 동안 재배 기간을 갖는 인삼과 달리 5∼10년 이상의 성장기간을 가져야하며, 또한 인위적인 시설이 없는 상태에서 성장 하므로 삼의 재배와 보존 및 유지가 어렵고 희소성에 따른 고가의 가격에 거래 되고 있다.
종래 인삼재배방식에서는 병충해를 막기 위해 각종 농약과 화학적 제제 사용이 많아서 토질 변화 와 토양의 미네랄 고갈에 따른 문제점 즉, 같은 장소에서 2회나 연속적으로 재배할 수 없는 등의 연작의 문제점이 있었다..
또한 산양삼의 경우 인삼 보다 엄격하고 긴 시간이 소요 되는 단점을 가지고 있다.
임업 및 산촌 진흥촉진에 관한 법률로 관리 하며 임업진흥원에서 생산성 적합 검사 후 해당 시, 구, 군에 생산 신고 후 재배하며 재배 중간에 재배일지 작성하며 5년 뒤에 판매하며 판매 시 생산물에 대하여 임업진흥원에서 품질 검사 후 출하된다. 『임업 및 산촌 진흥촉진에 관한 법률』에서 정의(법 제2조3의2호)
"특별관리임산물"이란 소비자의 보호 및 품질향상을 위하여 특별한 관리가 필요한 임산물로서 산양삼과 그 밖에 대통령령으로 정하는 임산물(건조된 것 포함)을 말한다.
이를 개선하기 위하여 인삼 묘삼(산양묘삼)을 사용하여 새싹삼을 재배 공급하고 있으나 수요와 공급의 불균형이 여전하며 대단위의 시설로 인한 비용과 전문적인 기술이 필요하여 일반인이 접근하는 것에는 상당한 무리가 따른다. 이에 일반인도 재배할 수 있는 정형화된 프로세스 연구가 필요하며 산양새싹삼의 성장에 줄기의 크기와 습도에 따른 성장을 이해 할 수 있는 자료화와 데이터가 필요하리라고 본다.
산양삼(인삼)의 묘삼을 가정에서 소비자가 직접 싹을 틔운 후 섭취하여 산양삼(인삼)에 대한 신뢰도를 향상하여 산양삼(인삼)의 소비를 촉진하며 도시화된 삶에서 자연친화적 도시환경조성을 통하여 도시민의 농업 이해도 증가를 통하여 도시의 일반인이 시간과 많은 비용을 들여 산양삼의 재배가 불가능하나 본 연구에서 프로세스된 방법을 사용하여 성장 기저와 특징을 알고서 누구나 손쉽게 산양묘삼(인삼)으로 싹을 틔워 새싹삼의 섭취가 가능하게 하여 산양새싹삼의 접근성을 쉽게 하고 새싹삼의 홍보와 저변을 확대하여 널리 전하는 것이 연구의 목적이다.
산에서 자라거나 재배하는 삼은 크게 산삼과 산양삼 으로 분류되고 있으며 산삼은 삼의 고유종으로서 산에서 자생한 삼을 말하며, 산양삼은 최초 파종과 이식이 사람의 손에 의해 이루어지기는 하나 산에서 인위적인 시설 없이 재배 되어진 삼을 일컫는다.
산양삼은 보통 4~6년 동안 재배 기간을 갖는 인삼과 달리 5∼10년 이상의 성장기간을 가져야하며, 또한 인위적인 시설이 없는 상태에서 성장 하므로 삼의 재배와 보존 및 유지가 어렵고 희소성에 따른 고가의 가격에 거래 되고 있다.
종래 인삼재배방식에서는 병충해를 막기 위해 각종 농약과 화학적 제제 사용이 많아서 토질 변화 와 토양의 미네랄 고갈에 따른 문제점 즉, 같은 장소에서 2회나 연속적으로 재배할 수 없는 등의 연작의 문제점이 있었다..
또한 산양삼의 경우 인삼 보다 엄격하고 긴 시간이 소요 되는 단점을 가지고 있다.
임업 및 산촌 진흥촉진에 관한 법률로 관리 하며 임업진흥원에서 생산성 적합 검사 후 해당 시, 구, 군에 생산 신고 후 재배하며 재배 중간에 재배일지 작성하며 5년 뒤에 판매하며 판매 시 생산물에 대하여 임업진흥원에서 품질 검사 후 출하된다. 『임업 및 산촌 진흥촉진에 관한 법률』에서 정의(법 제2조3의2호)
"특별관리임산물"이란 소비자의 보호 및 품질향상을 위하여 특별한 관리가 필요한 임산물로서 산양삼과 그 밖에 대통령령으로 정하는 임산물(건조된 것 포함)을 말한다.
이를 개선하기 위하여 인삼 묘삼(산양묘삼)을 사용하여 새싹삼을 재배 공급하고 있으나 수요와 공급의 불균형이 여전하며 대단위의 시설로 인한 비용과 전문적인 기술이 필요하여 일반인이 접근하는 것에는 상당한 무리가 따른다. 이에 일반인도 재배할 수 있는 정형화된 프로세스 연구가 필요하며 산양새싹삼의 성장에 줄기의 크기와 습도에 따른 성장을 이해 할 수 있는 자료화와 데이터가 필요하리라고 본다.
산양삼(인삼)의 묘삼을 가정에서 소비자가 직접 싹을 틔운 후 섭취하여 산양삼(인삼)에 대한 신뢰도를 향상하여 산양삼(인삼)의 소비를 촉진하며 도시화된 삶에서 자연친화적 도시환경조성을 통하여 도시민의 농업 이해도 증가를 통하여 도시의 일반인이 시간과 많은 비용을 들여 산양삼의 재배가 불가능하나 본 연구에서 프로세스된 방법을 사용하여 성장 기저와 특징을 알고서 누구나 손쉽게 산양묘삼(인삼)으로 싹을 틔워 새싹삼의 섭취가 가능하게 하여 산양새싹삼의 접근성을 쉽게 하고 새싹삼의 홍보와 저변을 확대하여 널리 전하는 것이 연구의 목적이다.
ginseng grown or cultivated in mountains is roughly classified into wild ginseng and wild-simulated ginseng. Wild ginseng is an endemic species of ginseng which grows naturally in mountains. wild-simulated ginseng refers to the one that is cultivated in mountains with no artificial facility, alt...
ginseng grown or cultivated in mountains is roughly classified into wild ginseng and wild-simulated ginseng. Wild ginseng is an endemic species of ginseng which grows naturally in mountains. wild-simulated ginseng refers to the one that is cultivated in mountains with no artificial facility, although the initial sowing and transplanting is done by human hands.
wild-simulated ginseng grows for 5-10 years, unlike Panax ginseng which usually grows for 4-6 years. In addition, as it grows in the absence of an artificial facility, it is difficult to cultivate, conserve and manage, and therefore, it is traded at a high price due to the scarcity.
In conventional ways of Panax ginseng cultivation, various pesticides are frequently used in order to prevent damages by disease and pest, which causes soil degradation and depletion, showing the limitation in continuous cultivation, that is, the ginseng cannot be cultivated continuously in the same place.
In addition, the disadvantage of wild-simulated ginseng is that it requires more strict and longer time to grow than Panax ginseng.
It is governed by the Forestry and Mountain Villages Development Promotion Act. After a productivity compliance test at the Korea Forestry Promotion Institute, the production report for cultivation should be submitted to the relevant city, county or district. In the middle of cultivation, a cultivation log should be made. When the products are sold in five years, it should go under the quality inspection at the Korea Forestry Promotion Institute to ship out. "Special forest products" requiring special management for the consumer protection and quality improvement, defined in subparagraph 3-2 of Article 2 of the 『Forestry and Mountain Villages Development Promotion Act』, refer to wild-simulated ginseng and other forest products (including dried ones) prescribed by Presidential Decree.
In order to improve this, ginseng seedlings are used to grow and supply sprout ginseng, but it is considerably difficult for the public to access, as the disparity in demand and supply is still present, and a large-scale facility is costly, and expertise is required. Therefore, the study on standardized and processed cultivation is needed for the public to access, and making materials and data depending on stem size and humidity is expected to be needed to understand the growth of cultivated sprout ginseng.
The purpose of this study is the easy access to, and wide spread of the sprout ginseng by using the processed cultivation method shown in this study which enables everyone easily grow and ingest sprout ginseng by using ginseng seedlings (Panax ginseng) with the knowledge of the growth base and characteristics, as it is nearly impossible for the urban people to grow the time consuming and expensive wild-simulated ginseng in-person. The consumption of wild-simulated ginseng (Panax ginseng) will be increased, when the reliability of wild-simulated ginseng (Panax ginseng) is improved, if consumers directly sprout ginseng seedlings of wild-simulated ginseng (Panax ginseng) at home. Finally, citizens' understanding of agriculture will be improved by creating the environmentally friendly urban environment in city life.
ginseng grown or cultivated in mountains is roughly classified into wild ginseng and wild-simulated ginseng. Wild ginseng is an endemic species of ginseng which grows naturally in mountains. wild-simulated ginseng refers to the one that is cultivated in mountains with no artificial facility, although the initial sowing and transplanting is done by human hands.
wild-simulated ginseng grows for 5-10 years, unlike Panax ginseng which usually grows for 4-6 years. In addition, as it grows in the absence of an artificial facility, it is difficult to cultivate, conserve and manage, and therefore, it is traded at a high price due to the scarcity.
In conventional ways of Panax ginseng cultivation, various pesticides are frequently used in order to prevent damages by disease and pest, which causes soil degradation and depletion, showing the limitation in continuous cultivation, that is, the ginseng cannot be cultivated continuously in the same place.
In addition, the disadvantage of wild-simulated ginseng is that it requires more strict and longer time to grow than Panax ginseng.
It is governed by the Forestry and Mountain Villages Development Promotion Act. After a productivity compliance test at the Korea Forestry Promotion Institute, the production report for cultivation should be submitted to the relevant city, county or district. In the middle of cultivation, a cultivation log should be made. When the products are sold in five years, it should go under the quality inspection at the Korea Forestry Promotion Institute to ship out. "Special forest products" requiring special management for the consumer protection and quality improvement, defined in subparagraph 3-2 of Article 2 of the 『Forestry and Mountain Villages Development Promotion Act』, refer to wild-simulated ginseng and other forest products (including dried ones) prescribed by Presidential Decree.
In order to improve this, ginseng seedlings are used to grow and supply sprout ginseng, but it is considerably difficult for the public to access, as the disparity in demand and supply is still present, and a large-scale facility is costly, and expertise is required. Therefore, the study on standardized and processed cultivation is needed for the public to access, and making materials and data depending on stem size and humidity is expected to be needed to understand the growth of cultivated sprout ginseng.
The purpose of this study is the easy access to, and wide spread of the sprout ginseng by using the processed cultivation method shown in this study which enables everyone easily grow and ingest sprout ginseng by using ginseng seedlings (Panax ginseng) with the knowledge of the growth base and characteristics, as it is nearly impossible for the urban people to grow the time consuming and expensive wild-simulated ginseng in-person. The consumption of wild-simulated ginseng (Panax ginseng) will be increased, when the reliability of wild-simulated ginseng (Panax ginseng) is improved, if consumers directly sprout ginseng seedlings of wild-simulated ginseng (Panax ginseng) at home. Finally, citizens' understanding of agriculture will be improved by creating the environmentally friendly urban environment in city life.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.