Silencing of The Phytoene Desaturase (PDS) Gene Affects The Expression of Fruit-ripening Genes in Tomato Fruits : PDS 유전자의 침묵은 토마토 과실 숙기 조절 유전자의 발현에 영향을 미친다원문보기
과거의 연구에 따르면 부착 또는 분리된 토마토 과실에 PDS gene silencing virus 넣 은 agrobacterium 주입을 하였을 때 과실에서 옅은 노란색의 표현형이 유도된다고 알려져 있습니다. PDS 유전자는 종종 토마토에서 gene silencing marker 로 사용됨에도 불구하고 과일 숙성에 대한 PDS의 역할에 대해서는 거의 알려져 있지 않습니다. 본 연구에서는 고 추 PDS 유전자가 두 가지 토마토 품종인 Dotaerang Plus 와 Legend Summer 에서 내인성 PDS 유전자를 침묵시키는지에 대해 조사하였습니다. 고추 PDS 유전자는 토마토 두 품종에 대해 100 % 의 빈도로 내인성 PDS 를 성공적으로 침묵시키는 것으로 밝혀졌습니다. 토마 토에서 붉은색을 담당하는 ...
과거의 연구에 따르면 부착 또는 분리된 토마토 과실에 PDS gene silencing virus 넣 은 agrobacterium 주입을 하였을 때 과실에서 옅은 노란색의 표현형이 유도된다고 알려져 있습니다. PDS 유전자는 종종 토마토에서 gene silencing marker 로 사용됨에도 불구하고 과일 숙성에 대한 PDS의 역할에 대해서는 거의 알려져 있지 않습니다. 본 연구에서는 고 추 PDS 유전자가 두 가지 토마토 품종인 Dotaerang Plus 와 Legend Summer 에서 내인성 PDS 유전자를 침묵시키는지에 대해 조사하였습니다. 고추 PDS 유전자는 토마토 두 품종에 대해 100 % 의 빈도로 내인성 PDS 를 성공적으로 침묵시키는 것으로 밝혀졌습니다. 토마 토에서 붉은색을 담당하는 carotenoid 생합성 유전자인 PDS, ZDS, CrtISO 및 CrtR-b2 의 전사적 감소로 인해 개별 과일의 전체 표면에 걸쳐 옅은 황색 영역이 관찰되었습니다. PDS silencing 은 또한 여러 과일 숙성 유전자 TAGL1, RIN, PE, LoxC, FUL1/FUL2 그리고 에틸렌 생합성 및 반응 유전자 ACO1 and ACO3, E4 and E8 에도 영향을 미쳤습니다. 이러 한 결과를 통해 PDS 가 토마토 과실에서 유용한 숙기 조절제로 사용될 수 있음을 알 수 있었습니다. 하지만 virus-induced gene silencing (VIGS) 실험의 마커로 사용할 때에는 숙기 부작용을 고려해야 할 필요가 있습니다.
과거의 연구에 따르면 부착 또는 분리된 토마토 과실에 PDS gene silencing virus 넣 은 agrobacterium 주입을 하였을 때 과실에서 옅은 노란색의 표현형이 유도된다고 알려져 있습니다. PDS 유전자는 종종 토마토에서 gene silencing marker 로 사용됨에도 불구하고 과일 숙성에 대한 PDS의 역할에 대해서는 거의 알려져 있지 않습니다. 본 연구에서는 고 추 PDS 유전자가 두 가지 토마토 품종인 Dotaerang Plus 와 Legend Summer 에서 내인성 PDS 유전자를 침묵시키는지에 대해 조사하였습니다. 고추 PDS 유전자는 토마토 두 품종에 대해 100 % 의 빈도로 내인성 PDS 를 성공적으로 침묵시키는 것으로 밝혀졌습니다. 토마 토에서 붉은색을 담당하는 carotenoid 생합성 유전자인 PDS, ZDS, CrtISO 및 CrtR-b2 의 전사적 감소로 인해 개별 과일의 전체 표면에 걸쳐 옅은 황색 영역이 관찰되었습니다. PDS silencing 은 또한 여러 과일 숙성 유전자 TAGL1, RIN, PE, LoxC, FUL1/FUL2 그리고 에틸렌 생합성 및 반응 유전자 ACO1 and ACO3, E4 and E8 에도 영향을 미쳤습니다. 이러 한 결과를 통해 PDS 가 토마토 과실에서 유용한 숙기 조절제로 사용될 수 있음을 알 수 있었습니다. 하지만 virus-induced gene silencing (VIGS) 실험의 마커로 사용할 때에는 숙기 부작용을 고려해야 할 필요가 있습니다.
Past research has shown that virus-induced phytoene desaturase (PDS) gene silencing via agro-injection in the attached and detached fruit of tomato plants results in a pale-yellow fruit phenotype. Although the PDS gene is often used as a marker for gene silencing in tomatoes, little is k...
Past research has shown that virus-induced phytoene desaturase (PDS) gene silencing via agro-injection in the attached and detached fruit of tomato plants results in a pale-yellow fruit phenotype. Although the PDS gene is often used as a marker for gene silencing in tomatoes, little is known about the role of PDS in fruit ripening. In this study, it was investigated whether the pepper PDS gene silenced endogenous PDS genes in the fruit of two tomato cultivars, Dotaerang Plus and Legend Summer. It was found that the pepper PDS gene successfully silenced endogenous PDS in tomato fruit at a silencing frequency of 100 % for both cultivars. A pale-yellow silenced area was observed over virtually the entire surface of individual fruit due to the transcriptional reduction in phytoene desaturase (PDS), zeta-carotene (ZDS), prolycopene isomerase (CrtISO), and beta-carotene hydroxylase (CrtR-b2), which are the carotenoid biosynthesis genes responsible for the red coloration in tomatoes. PDS silencing also affected the expression levels of the fruit-ripening genes Tomato AGAMOUS-LIKE1 (TAGL1), RIPENING INHIBITOR (RIN), pectin esterase gene (PE), lipoxygenase (LoxC), FRUITFULL1/FRUITFUL2 (FUL1/FUL2), and the ethylene biosynthesis and response genes 1-aminocyclopropane-1-carboxylate oxidase 1 and 3 (ACO1 and ACO3) and ethylene-responsive genes (E4 and E8). These results suggest that PDS is a positive regulator of ripening in tomato fruit, which must be considered when using it as a marker for virus-induced gene silencing (VIGS) experiments in order to avoid fruit-ripening side effects.
Past research has shown that virus-induced phytoene desaturase (PDS) gene silencing via agro-injection in the attached and detached fruit of tomato plants results in a pale-yellow fruit phenotype. Although the PDS gene is often used as a marker for gene silencing in tomatoes, little is known about the role of PDS in fruit ripening. In this study, it was investigated whether the pepper PDS gene silenced endogenous PDS genes in the fruit of two tomato cultivars, Dotaerang Plus and Legend Summer. It was found that the pepper PDS gene successfully silenced endogenous PDS in tomato fruit at a silencing frequency of 100 % for both cultivars. A pale-yellow silenced area was observed over virtually the entire surface of individual fruit due to the transcriptional reduction in phytoene desaturase (PDS), zeta-carotene (ZDS), prolycopene isomerase (CrtISO), and beta-carotene hydroxylase (CrtR-b2), which are the carotenoid biosynthesis genes responsible for the red coloration in tomatoes. PDS silencing also affected the expression levels of the fruit-ripening genes Tomato AGAMOUS-LIKE1 (TAGL1), RIPENING INHIBITOR (RIN), pectin esterase gene (PE), lipoxygenase (LoxC), FRUITFULL1/FRUITFUL2 (FUL1/FUL2), and the ethylene biosynthesis and response genes 1-aminocyclopropane-1-carboxylate oxidase 1 and 3 (ACO1 and ACO3) and ethylene-responsive genes (E4 and E8). These results suggest that PDS is a positive regulator of ripening in tomato fruit, which must be considered when using it as a marker for virus-induced gene silencing (VIGS) experiments in order to avoid fruit-ripening side effects.
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