전 세계적으로 흰다리새우의 소비량이 늘어남에 따라 생산량도 증가하고 있는추세이다. 갑작스러운 새우 소비 증가로, 그동안 경제적이면서 상대적으로 쉽게 새우 양식이 가능한 축제식 양식 방법으로 생산하였다. 그 결과 세균 및 바이러스성 질병이 축제식양식장 내부와 주변에 장기간 노출되어 오염되는 축제식 양식장이 늘어났다. 그 결과, 축제식 양식장에서 생산성을 기대하기 어려워, 실내 시설지에서 새우양식을 시작하려는 어민들이 늘어나고 있는 실정이다. 하지만 실내 시설지에서는 양식을 해본 역사가 짧아, 어느 정도의 새우를 입식하고 키워야 하는지 모르는 어민들이 많다. 수익성을 고려해 대부분의 새우 어가에서 고밀도로 입식후 새우 양성을 하려고 하나, 입식 밀도가 증가할수록 새우의 성장률이 감소하여, 성장률 증대를 위해 다량의 사료 투입 등으로 인해 수질오염을 유발하고, 결국 폐사에 이르는 결과를 초래하였다. 바이오플록(bio-floc) 기술이나 완전순환여과여과(...
전 세계적으로 흰다리새우의 소비량이 늘어남에 따라 생산량도 증가하고 있는추세이다. 갑작스러운 새우 소비 증가로, 그동안 경제적이면서 상대적으로 쉽게 새우 양식이 가능한 축제식 양식 방법으로 생산하였다. 그 결과 세균 및 바이러스성 질병이 축제식양식장 내부와 주변에 장기간 노출되어 오염되는 축제식 양식장이 늘어났다. 그 결과, 축제식 양식장에서 생산성을 기대하기 어려워, 실내 시설지에서 새우양식을 시작하려는 어민들이 늘어나고 있는 실정이다. 하지만 실내 시설지에서는 양식을 해본 역사가 짧아, 어느 정도의 새우를 입식하고 키워야 하는지 모르는 어민들이 많다. 수익성을 고려해 대부분의 새우 어가에서 고밀도로 입식후 새우 양성을 하려고 하나, 입식 밀도가 증가할수록 새우의 성장률이 감소하여, 성장률 증대를 위해 다량의 사료 투입 등으로 인해 수질오염을 유발하고, 결국 폐사에 이르는 결과를 초래하였다. 바이오플록(bio-floc) 기술이나 완전순환여과여과(RAS) 시스템을 모두가 갖출 수 있다면 좋겠지만, 바이오플록에 사용되는 미생물 접종 기술의 부족과 거대한 자본이 소요되는 RAS시설 도입은 현실적으로 어려운 부분이 크다. 따라서, 일반적으로 어민들은 실내 수조에 새우를 입식하고 입식한 수조의 물을 가져와 취수하고 환수를 해가면서 새우양식을 하고 있다. 따라서, 본 연구에서는 일반적으로 어민들이 실내에서 양식을 할 때 가장 높은 생산량과 안정적인 생산이 가능한 새우 입식 밀도를 알아보고자 실험을 진행하였다. 본 연구는 각 4개의 수조에 진행하였으며, 수조의 크기는 각각 33.16㎡의 수조에 ㎡당 A : 135, B : 185, C : 245, D : 305마리의 밀도로 입식 하였으며, 수질은 일반적으로 측정하는 pH, DO, 암모니아, 아질산을 측정하면서 수질을 관리하였다. 결과적으로 ㎡당 185마리를 입식한 B 수조에서 가장 높은 성장과 가장 높은 FCR을 보였으며, 입식 밀도와 성장률이 반비례할 것이라는 예상과 달리 B 수조에서 가장 빠른 성장과 높은 생존율을 보였다.
전 세계적으로 흰다리새우의 소비량이 늘어남에 따라 생산량도 증가하고 있는추세이다. 갑작스러운 새우 소비 증가로, 그동안 경제적이면서 상대적으로 쉽게 새우 양식이 가능한 축제식 양식 방법으로 생산하였다. 그 결과 세균 및 바이러스성 질병이 축제식양식장 내부와 주변에 장기간 노출되어 오염되는 축제식 양식장이 늘어났다. 그 결과, 축제식 양식장에서 생산성을 기대하기 어려워, 실내 시설지에서 새우양식을 시작하려는 어민들이 늘어나고 있는 실정이다. 하지만 실내 시설지에서는 양식을 해본 역사가 짧아, 어느 정도의 새우를 입식하고 키워야 하는지 모르는 어민들이 많다. 수익성을 고려해 대부분의 새우 어가에서 고밀도로 입식후 새우 양성을 하려고 하나, 입식 밀도가 증가할수록 새우의 성장률이 감소하여, 성장률 증대를 위해 다량의 사료 투입 등으로 인해 수질오염을 유발하고, 결국 폐사에 이르는 결과를 초래하였다. 바이오플록(bio-floc) 기술이나 완전순환여과여과(RAS) 시스템을 모두가 갖출 수 있다면 좋겠지만, 바이오플록에 사용되는 미생물 접종 기술의 부족과 거대한 자본이 소요되는 RAS시설 도입은 현실적으로 어려운 부분이 크다. 따라서, 일반적으로 어민들은 실내 수조에 새우를 입식하고 입식한 수조의 물을 가져와 취수하고 환수를 해가면서 새우양식을 하고 있다. 따라서, 본 연구에서는 일반적으로 어민들이 실내에서 양식을 할 때 가장 높은 생산량과 안정적인 생산이 가능한 새우 입식 밀도를 알아보고자 실험을 진행하였다. 본 연구는 각 4개의 수조에 진행하였으며, 수조의 크기는 각각 33.16㎡의 수조에 ㎡당 A : 135, B : 185, C : 245, D : 305마리의 밀도로 입식 하였으며, 수질은 일반적으로 측정하는 pH, DO, 암모니아, 아질산을 측정하면서 수질을 관리하였다. 결과적으로 ㎡당 185마리를 입식한 B 수조에서 가장 높은 성장과 가장 높은 FCR을 보였으며, 입식 밀도와 성장률이 반비례할 것이라는 예상과 달리 B 수조에서 가장 빠른 성장과 높은 생존율을 보였다.
As the consumption of shrimp increases worldwide, consequctly the production is also increasing. Due to the sudden increase in shrimp consumption, it has been produced in a festive way that is economical and relatively easy to farm shrimp. As a result, there has been an increase in the number of fes...
As the consumption of shrimp increases worldwide, consequctly the production is also increasing. Due to the sudden increase in shrimp consumption, it has been produced in a festive way that is economical and relatively easy to farm shrimp. As a result, there has been an increase in the number of festival farms being contaminated by long-term exposure to bacterial and viral diseases inside and around them. As a result, it is difficult to expect productivity in a festival-style farm, so more and more fishermen are starting shrimp farming in indoor facilities. However, there is a short history of farming in indoor facilities, so many fishermen do not know how much shrimp they need to stock and raise. Considering profitability, most shrimp fisheries try to nurture shrimp after stocking at high density, but as stocking density increases, the growth rate of shrimp decreases. resulted in reaching It would be great if everyone could have a bio-floc technology or a complete circulation filtration (RAS) system, but the lack of microbial inoculation technology used in biofloc and the introduction of RAS facilities that require huge capital are difficult in reality. big. Therefore, in general, fishermen stock shrimp in indoor tanks, bring water from the stocked tanks, take water, and return water while cultivating shrimp. Therefore, in this study, an experiment was conducted to find out the stocking density of shrimp that can produce the highest production and stable production when fishermen generally cultivate indoors. This study was conducted in 4 tanks each, and the size of each tank was 33.16 m2, and stocked at a density of A: 135, B: 185, C: 245, D: 305 per m2, and the water quality was generally Water quality was managed while measuring pH, DO, ammonia, and nitrous acid to be measured. As a result, the highest growth and highest FCR were shown in tank B, stocking 185 birds per m2, and the fastest growth and highest survival rate were shown in tank B, contrary to the expectation that stocking density and growth rate would be inversely proportional.
As the consumption of shrimp increases worldwide, consequctly the production is also increasing. Due to the sudden increase in shrimp consumption, it has been produced in a festive way that is economical and relatively easy to farm shrimp. As a result, there has been an increase in the number of festival farms being contaminated by long-term exposure to bacterial and viral diseases inside and around them. As a result, it is difficult to expect productivity in a festival-style farm, so more and more fishermen are starting shrimp farming in indoor facilities. However, there is a short history of farming in indoor facilities, so many fishermen do not know how much shrimp they need to stock and raise. Considering profitability, most shrimp fisheries try to nurture shrimp after stocking at high density, but as stocking density increases, the growth rate of shrimp decreases. resulted in reaching It would be great if everyone could have a bio-floc technology or a complete circulation filtration (RAS) system, but the lack of microbial inoculation technology used in biofloc and the introduction of RAS facilities that require huge capital are difficult in reality. big. Therefore, in general, fishermen stock shrimp in indoor tanks, bring water from the stocked tanks, take water, and return water while cultivating shrimp. Therefore, in this study, an experiment was conducted to find out the stocking density of shrimp that can produce the highest production and stable production when fishermen generally cultivate indoors. This study was conducted in 4 tanks each, and the size of each tank was 33.16 m2, and stocked at a density of A: 135, B: 185, C: 245, D: 305 per m2, and the water quality was generally Water quality was managed while measuring pH, DO, ammonia, and nitrous acid to be measured. As a result, the highest growth and highest FCR were shown in tank B, stocking 185 birds per m2, and the fastest growth and highest survival rate were shown in tank B, contrary to the expectation that stocking density and growth rate would be inversely proportional.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.