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Lactobacillus casei YIT 9018의 Mutants의 특성
Characterization of the cured mutants of Lactobacillus casei 원문보기

Korean journal of microbiology = 미생물학회지, v.23 no.3, 1985년, pp.184 - 189  

유선이 (한국야쿠르트연구소) ,  강현삼 (서울대 자연대학 미생물학과)

초록
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L. casei Y1T 9018은 자연적으로, 또는 mutagen처리하여 plasmid DNA 7가 curing 또는 deletion되었으며, 이러한 유천적 결함이 생긴 mutants는 다음과 같은 특성을 나타냈다. 1) 탄소원으로서 lactose가 주어졌을때 mutants의 유산 생성능이 현저히 저하되었다. 2) 탄소원으로서 glucose 맺 galactose 첨가시엔 유산 생성 정도가 정상균주와 큰 차이가 없였다. 3) 5 가시 항생제에 대한 내성 맺 lactose 이외의 당에 대한 발효능 시험 갤고파 정상과 차이가 없었다.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The cured mutant strains (CW, CSM, CEM, CAM) we obtained from Lactobacillus casei YIT 9018 spontaneously and by ethidium bromide treatments. The lactose fermenting ability of those mutants was tested and plasmid was found to have some functions in lactose metabolism. Plasmid (PLC) has been detected ...

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