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NTIS 바로가기한국조리과학회지 = Korean Journal of Food and Cookery Science, v.3 no.1, 1987년, pp.71 - 77
변진원 (서울대학교 가정대학 식품영양학과) , 황인경 (서울대학교 가정대학 식품영양학과)
1. 핵산함량이 증가할수록 맛강도는 증가하나 적은 핵산함량에서는 증가율이 크고 핵산함량이 커질수록 증가율은 둔화된다. 3가지 농도에서 계산된 핵산함량과 맛강도간의 중회귀식은 다음과 같다. 0.025% :
This study was to investigate the synergistic taste effect between monosodium glutamate(MSG) and 5'-ribonucleotides consisted of disodium 5'-inosinate (IMP) and 5'-guanylate (GMP) as 1:1 ratio. Solvent was distilled water. Sensory evaluation with 10 panelists was performed by using ratio scaling met...
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