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장미 'Cardinal'의 절화수명에 미치는 키토산과 Sucrose의 영향
Effect of Chitosan and Sucrose on the Vase Life of Cut Rose 'Cardinal'

원예과학기술지 = Korean journal of horticultural science & technology, v.17 no.4, 1999년, pp.481 - 484  

유용권 (목포대학교 원예육종학과) ,  박현진 (고려대학교 생명공학원) ,  강상욱 (목포대학교 원예육종학과) ,  김현경 (목포대학교 원예육종학과)

초록
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절화장미 'Cardinal'의 수확후 절화품질 및 수명연장에 미치는 키토산과 sucrose의 효과를 알아보고자 실시하였다. 절화의 수명은 키토산 5mg/L와 sucrose 3%를 혼용한 처리에서 대조구에 비해 3일간 연장되었고, 화경과 생체중도타 처리에 비하여 높게 유지되었다. 꽃목굽음현상은 키토산 2mg/L와 5mg/L에 3%의 sucrose를 혼용으로 처리시 2~3일 늦게 진행되었다. 흡수량은 sucrose 3% 처리시 완만하게 감소되었다.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This experiment was conducted to examine the effects of chitosan and sucrose on the vase life of cut rose (Rosa hybrida L. cv. Cardinal). Addition of 5 mg/L chitosan and 3% sucrose to the holding solution prolonged the vase life for 3 days as compared to the control, and improved quality of cut rose...

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