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대학생들의 우유 및 유제품 섭취실태와 소비 성향에 관한 조사
A Study on Consumption Behavior of Milk and Dairy products in College Students 원문보기

韓國食生活文化學會誌 = Journal of the Korean Society of Food Culture, v.17 no.5, 2002년, pp.551 - 559  

이일하 (중앙대학교 가정교육학과) ,  정인경 (농촌진흥청 농업과학기술원 농촌생활연구소)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was undertaken to investigate intake and consumption behavior of dairy products in college students in order to identify a better way to increase milk consumption. This survey was carried out through questionnaires. The subjects were 307 college students in ChungJu. A total of 98.3% stude...

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 대학생들의 우유 및 유제품 섭취를 증가시킬 수 있는 방안을 모색해 보고자 대학생들을 대상으로 우유 및 유제품의 섭취 현황을 조사하고 소비 성향에 영향을 미치는 요인들을 살펴보았다.
  • 본 연구에서는 대학생들의 우유와 유제품의 소비실태를 조사하고 소비성향에 영향을 미치는 요인들을 분석하기 위하여 충주지역의 남 ;여 대학생 307명을 대상으로 설문조사를 실시하였다.
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참고문헌 (22)

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