최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, v.32 no.6, 2003년, pp.785 - 789
김용두 (순천대학교 식품공학과) , 김황곤 (순천대학교 식품공학과) , 김경제 (순천대학교 식품공학과)
To accept basic data of utilizing of Comus of officianalis as a raw material of new food and industrial products, major chemical components were investigatied. Comparing proximate composition of flesh and seed of Cornus officianalis, seed contained higher crude ash, crude protein, crude fat and crud...
* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.
산림청임업연구원. 1985. 한국수목도감. p 420.
윤국병, 장준근. 1989. 몸에 좋은 산야초. 석오출판사, 서울. p 459.
김충섭, 박종희, 도상학. 1979. 국내에 야생하는 특용식물자원의 이용을 위한 연구. 한국과학기술연구소. BS E463-1410-6.
Toheu E, Chiro TH. 1973. Constituents of Cornus officinalis. Yakugaku Zasshi 93: 30-36.
오상룡, 이영철, 김성수. 1991. 산수유 기호식품개발에 관한 연구. 한국식품개발연구원. p 1023-0187.
Lee YC, Kim YE, Lee BY, Kim CJ. 1992. Chemical composition of Corni fructys and separating properties of its flesh by drying. Korean J Food Sci Technol 24: 447-450.
Joo HK, Jang DJ. 1989. Effects of Shanshuyu (Cornus Officinalis Sieb) tea and market teas feeding on the hematology and liver function of rat. Korean J Dietary Culture 4: 257-264.
Choi BM, Seo JS, Choi JH. 1997. Drying characteristics and content change of major components of shiitake mushroom (Lentinus edodes). Posthavest Biol Technol 4: 271-278.
Wilson AM, Work TM, Bushway AA, Bushway RJ. 1981. HPLC determination of fructose, glucose and sucrose in potatoes. J Food Sci 46: 300-306.
Ohara I, Ariyoshi S. 1979. Comparison of protein precipitants for the determination of free amino acid in plasma. Agric Biol Chem 43: 1473-1478.
Woo SJ, Ryoo SS. 1983. Preparation method for atomic absorption spectrophotometry of food samples. Korean J Food Sci Technol 15: 225-230.
Perkin-Elmer Corporation. 1986. Analytical methods for atomic absorption spectrometry. Norwak Com.
Shell D, Snell CT. 1963. Clolrimetric method of analysis. 3rd ed. Van Nostrand, NY.
Choi JH. 1999. Comparison of the properties of Schizandra nigra Max. for juice preparaion. MS Thesis. Sunchon National University, Sunchon, Korea.
Oh SL, Kim SS, Min BY, Chung DH. 1990. Composition of free sugars, free amino acids, non-volatile organic acids and tannins in the extracts of Lycium chinensis Miller, Angelica acutiloba Kitag, Schizandra chinensis Bailon, Acanthopanax sessiliflorum Seema. Korean J Food Sci Technol 22: 76-81.
Hwang TY. 2001. Studies on preparation and characteristic of ume wine. MS Thesis. Sunchon National University, Sunchon, Korea.
*원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다.
출판사/학술단체 등이 한시적으로 특별한 프로모션 또는 일정기간 경과 후 접근을 허용하여, 출판사/학술단체 등의 사이트에서 이용 가능한 논문
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.