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경로식당 급식서비스 운영관리 실태분석
Analyzing the Current Congregate Meal Service Program for Homebound Elderly 원문보기

대한지역사회영양학회지 = Korean journal of community nutrition, v.8 no.6, 2003년, pp.919 - 926  

정현영 (연세대학교 생활과학대학 식품영양) ,  양일선 (연세대학교 생활과학대학 식품영양) ,  이해영 (상지대학교 식품영양학과) ,  채인숙 (동해대학교 관광외식산업학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The purpose of this study is to examine the current congregate meal service program for homebound elderly. One hundred three meal service centers in charge of the congregate meal service programs as part of the elderly foodservice program were surveyed for administrative structure, menu management, ...

주제어

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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 저소득층 재가노인을 대상으로 경로식당에서 급식서비스를 수행하고 있는 기관의 급식관리체계에 대한 현황을 조사하고, 이를 바탕으로 체계적인 급식서비스를 제공하기 위한 방안을 모색해보고자 한다.
  • 본 연구는 재가노인을 대상으로 급식서비스를 수행하고 있는 기관의 급식관리체계를 분석하고, 이를 바탕으로 체계적인 급식서비스를 제공하기 위한 방안을 모색해 보고자 하였으며, 연구결과를 요약해보면 다음과 같다.
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참고문헌 (21)

  1. AoA (2001): The Older American Act Nutrition Programs 

  2. Byeon JK, Lee YK (1999): Policy Development for Meal Service Provision to the Elderly Suffering from Hunger and Malnutrition- Focusing on the Senior Flat Program. Korean Society of Welfare for the Aged 3:31-43 

  3. CAN-Pro program (Computer Aided Nutritional Analysis program). The Korean Nutrition Information center (1998) 

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  5. Joo NM, Chon HJ (1997): Analysis of the Foodservice Management in the Welfare Facilities for the Elderly. Korean Journal of Society Food Science 13(4): 453-461 

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