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[국내논문] 자이리톨과 에리스리톨을 이용한 유자차의 품질 특성
Effect of xylitol and erythritol on the quality characteristics of Yuza tea 원문보기

한국조리과학회지 = Korean Journal of Food and Cookery Science, v.19 no.6, 2003년, pp.737 - 744  

윤재영 (안산1대학 식품영양학과) ,  김희섭 (수원대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The effects of xylitol and/or erythritol as the alternative ingredients to sugar on the quality characteristics of Yuza tea were studied. The relative sweetness of xylitol and erythritol to a 10% sucrose solution were 1.10 and 0.71 respectively and there were no change after the addition of the acid...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 10% 설탕용액에 대한 당알코올 상대 당도 결과를 토대로 유자차와 비슷한 조건으로 향과 산을 첨가한 모델 음료를 이용하여 10% 설탕용액에 대한 당알코올의 상대당도를 알고자 하였다. 음료 모델은 citric acid를 이용하여 용액을 pH 3.
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참고문헌 (23)

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