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중합인산염이 생면의 품질 및 저장성에 미치는 영향
Effects of Condensed Phosphates on the Quality and Self-life of Wet Noodle 원문보기

한국조리과학회지 = Korean Journal of Food and Cookery Science, v.20 no.2, 2004년, pp.133 - 137  

김진성 (국립 한경대학교 식품생물공학과 식품생물산업연구소) ,  손종연 (국립 한경대학교 식품생물공학과 식품생물산업연구소)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was investigated the effects of condensed phosphates (pyrophosphate, metaphosphate and polyphosphate) on the quality and self-life of wet noodle. The initial pasting temperatures were increased by the addition of pyrophosphate and metaphosphate, respectively, whereas those of propylene gl...

주제어

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문제 정의

  • 거의 없는 실정이다. 따라서 본 연구에서는 각종 중합인산염들이 생면 품질 및 저장성에 미치는 영향을 기존에 사용되는 PG와 비교, 조사하고자 하였다.
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참고문헌 (18)

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