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유색작물의 Cyanidin-3-Glucoside 최적 추출분석
Quantitative Analysis of Cyanidin-3-Glucoside from Purple-Colored Crops 원문보기

Korean journal of crop science = 韓國作物學會誌, v.51 spec.1, 2006년, pp.103 - 106  

김은실 (덕성여자대학교 식품영양학과) ,  신진철 (농촌진흥청 작물과학원) ,  정하숙 (덕성여자대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Anthocyanins are water-soluble glycosides and acylglycosides of anthocyanidins, having different color variations due to its substitution patterns. Anthocyanins, present in various fruits, vegetables and crops as natural colorant, have been well characterized for its bioactive properties, anti-oxida...

주제어

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문제 정의

  • 이러한 이유로 작물에 함유된 C3G의 이용을 극대로 하기 위해서는 화합물의 특성에 적합한 추출법이 선행되어야 한다. 이에 본 연구에서는 수종의 유색 작물에 함유된 기능성 화합물인 C3G의 최적 추출법을 규명하여, C3G 이용률 증진을 위한 기초자료를 제공하고자 한다.
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