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Food wastes were decomposed into the Mugri (Isung Engineering, Korea), a food waste reduction machine, with adding sawdust of cryptomeria. Degradation effects were better when the machine worked at over 45$^{\circ}C$ than those at the lower temperature. Thermophilic bacteria were isolated...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 본 연구는 음식물 쓰레기의 효율적인 처리를 목적으로 완전 소멸 방식의 음식물 쓰레기 처리 장치에서 분해된 산물로부터 세균을 분리하여 온도 테스트를 거쳐 고온성 균주를 선별하였다. 그리고 분리균주들을 대상으로 4가지 분해효소 (amylase, cellulase, protease, lipase)에 대한 활성 능력을 점성적인 방법과 정량적인 방법2로 알아보았다.

가설 설정

  • In the case of microbe addition, temperature was about 6℃ higher than that of the control. (B) Weight decrement of food wastes. In the case of microbe addition, degradation of food wastes was almost about two times higher than that of the control.
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참고문헌 (20)

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