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붉은 대게 가공부산물 농축중의 휘발성 향기성분 변화
Changes in Volatile Flavor Compounds in Red Snow Crab Chionoecetes japonicus Cooker Effluent during Concentration 원문보기

한국수산학회지 = Journal of the Korean Fisheries Society, v.39 no.6, 2006년, pp.437 - 440  

안준석 (창원대학교 식품영양학과) ,  조우진 (창원대학교 식품영양학과) ,  정은정 (창원대학교 식품영양학과) ,  차용준 (창원대학교 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

To develop natural crab-like flavorants from red snow crab Chionoecetes japonicus cooker effluent (RSCCE), the flavor was analyzed during the concentration of RSCCE up to $40^{\circ}Brix$. Using solid phase microextraction (SPME)/gas chromatography (GC)/mass selective detection (MSD), 30 ...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 따라서 본 연구에서는 붉은 대게 가공부산물인 자숙 수로부터 천연 게 향료 개발을 위한 기초연구로서, 자숙수의 농축조건에 따른 휘발성 향기성분을 solid phase microextraction (SPME)법으로 분석하여 산업현장에서의 적용성을 높이려고 시도하였다.
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참고문헌 (15)

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