최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기한국조리과학회지 = Korean Journal of Food and Cookery Science, v.22 no.5 = no.95, 2006년, pp.583 - 590
임성미 (동명대학교 식품공학과) , 이군자 (동명대학교 식품공학과)
This study was carried out to investigate the acceptable ratio of Sulgidduk with added soybean curd residue powder. The moisture content of Sulgidduk with added soybean curd residue powder (0
* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.
농촌진흥청, 농촌생활연구소. 2001. 식품성분표 제1편. 제6개정판
승송자. 1995. 식이섬유의 생리활성과 이용. pp 15-46. In : 국제심포지움발표논문집 건강 및 기능성 식품. 한국식품과학회 한림원
원태연, 정성원. 2004. 통계조사분석. 데이타솔루션 pp 244-255
장지현 외 11인. 2001. 한국음식대관 제4권 발효.저장.가공 식품. 한림출판사 pp 577-585
주현규, 조황연, 박충균, 조규성, 채수규, 마상조. 1996. 식품분석법. 학문사 p 275
한국식품공업협회. 2003. 국민다소비식품생산실적
AOAC. 1990. Official methods of analysis. 15th ed. AOAC of Virginia. U.S.A
Bae EA, Kwon TW, Moon GS. 1997. Isoflavone contents and antioxidative effects of soybeans, soybean curd and their by-products. J. Korean Soc. Food Sci. Nutr 26(3) : 371-375
Choi YS, Kim YA. 1992. Effect of addition of potato peel, guar gum, polydextrose on quality of Backsulgies. Korean J. Soc. Food Sci 8(3) : 333-341
Choi YS, Lee SY. 1993. Cholesterol-lowering effects of soybean products (curd or curd residue) in rats. J. Korean Soc. Food Nutr 22(6) : 673-677
Hong HJ, Choi JH, Choi KH, Choi SW, Rhee SJ. 1999a. Quality changes of Sulgiduk added green tea powder during storage. J. Korean Soc. Food Sci. Nutr 28(5) : 1064-1068
Hong HJ, Choi JH. Yang JA, Kim GY, Rhee SJ. 1999b. Quality characteristics of Seolgiddeok added with green tea powder. Korean J. Soc. Food Sci 15(3) : 224-230
Hyun YH, Hwang YK, Lee YS. 2005. Quality Characteristics of Sulgidduck with Tapioca Flour. Korean J. Food & Nutr 18(2) : 103-108
Lee KA, Kim KJ. 2002. Mechanical characteristic of Backsulgi added with rich sources of phospholipid. J. Soc. Food Cookery Sci 18(4) :381-389
Lee KS, Lee JC, Lee JK, Park WJ. 2001. Effect of addition of minor ingredients for the quality characteristics of Sulgiduck. Korean J. Dietary Culture 16(5) : 399-406
Lee SM, Kim KD, Jang HS, Lee YW, Lee JK, Lee JH. 2003. Effect of soybean-curd residues in the formulated diet on growth and body composition of juvenile flounder(Paralicthys olivaceus). J. Kor. Fish. Soc 36(6) : 596-600
Ott, DB. 1987. Applied Food Science Laboratory Manual. Pergamon press. New York. U.S.A. pp167-169
Park MK, Lee IM, Park CH, In MJ. 2002. Quality Characteristics of Sulgidduck containing Chlorella powder. J. Korean Soc. Food Sci. Nutr 31(2) : 225-229
Yoo AR, Lee HG. 1984. A study of the physical characteristics of Backsulgi by the amount of water and some kinds of sweeteners. J. Korean Soc. Food Nutr 13(4) : 381-388
Yoon SJ, Lee, MY. 2004. Quality characteristics of Sulgidduk added with concentrations of Hericium erinaceus powder. Korean J. Soc. Food Cookery Sci 20(6): 575-580
*원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.