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[국내논문] 국내산 및 중국산 도토리 가루의 성분분석에 관한 연구
Comparative Studies for Component Analysis in Acorn Powders from Korea and China 원문보기

생약학회지, v.38 no.1 = no.148, 2007년, pp.90 - 94  

정미정 (강원대학교 생명공학부) ,  허성일 (강원대학교 생명공학부) ,  왕명현 (강원대학교 생명공학부)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was examined the chemical components and total phenol content in acorn powders of Korea and China. Korea acorn powder produced from consists of 6.85% crude protein, 3.57% crude fat and 3.33% crude ash. China acorn powder consists of 1.83% crude protein, 0.41% crude fat and 0.40% crude ash...

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문제 정의

  • 따라서 본 논문은 국내산 및 중국산 도토리의 총 단백질 및 지방 등 일반 성분 및 총 페놀 함량의 차이를 비교해 식품으로 사용 시 활용 자료로 제공하고자 한다.
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참고문헌 (19)

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