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동충하초 분말과 식빵의 품질변화
Quality of White Pan Breads of Cordyceps Powder 원문보기

東아시아食生活學會誌 = Journal of the East Asian Society of Dietary Life, v.18 no.5, 2008년, pp.781 - 788  

정현숙 (순천대학교 조리과학과) ,  박동규 (순천대학교 조리과학과) ,  신길만 (순천대학교 조리과학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was conducted to investigate the quality of white pan breads as affected by various concentration of Cordyceps powder. Breads were prepared by addition of 0, 1, 2 and 3% of Cordyceps to flour of basic formulation. The moisture content of white pan breads decreased with increasing Cordycep...

주제어

AI 본문요약
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문제 정의

  • 그러나 다수의 연구에도 불구하고 면역 증강 효과, 항암 효과, 항산화 효과, 혈당 강화 효과 등이 있는 것으로 알려진 동충하초 분말을 이용한 기능성 빵의 개발을 위한 연구가 미흡한 편이다. 따라서 본 연구 동충하초 분말 첨가량을 다르게 첨가 제조하여 제빵 특성에 미치는 영향, 관능 및 품질 특성을 조사하였으며, 기능성 식 빵으로써의 개발 가능성을 살펴보고자 하였다.
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