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유자 요구르트의 항산화능과 품질특성
Antioxidant Activity and Quality Characteristics of Yogurt Added Yuza(Citrus junos Sieb ex Tanaka) Extract 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.21 no.2, 2008년, pp.135 - 142  

이영주 (숙명여자대학교 전통문화예술대학원 전통식생활문화) ,  김순임 (숙명여자대학교 나노바이오소재센터) ,  한영실 (숙명여자대학교 식품영양학과)

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This study investigated to develop new functional yogurt added domestic yuza(Citrus junos). In order to make the most effective yogurt, yuza extract and fructose were mixed at different proportions. DPPH free radical scavenging activity of yuza yogurts increased dependent on concentration. The resul...

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문제 정의

  • 기능적인 가치를 부여한 유자 요구르트를 체조함으로써, 우리나라 고유의 전통 식품 소재의 이용증대와 건강 지향성 식품으로써의 가능성을 살펴보고자 하였다.
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참고문헌 (30)

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