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전탕 전과 후의 중금속, 잔류농약 및 잔류이산화황의 농도변화 - 십전대보탕 구성처방을 중심으로 -
Concentration of Heavy Metals, Residual Pesticides and Sulfur Dioxide before/after a Decoction - In Prescription consist of Sipjeondaebo-tang - 원문보기

大韓韓醫學會誌 = Journal of Korean Oriental Medicine, v.30 no.4, 2009년, pp.108 - 117  

서창섭 (한국한의학연구원 표준화연구본부) ,  황대선 (한국한의학연구원 표준화연구본부) ,  이준경 (한국한의학연구원 표준화연구본부) ,  하혜경 (한국한의학연구원 표준화연구본부) ,  천진미 (한국한의학연구원 표준화연구본부) ,  엄영란 (한국한의학연구원 한의융합연구본부) ,  장설 (한국한의학연구원 한약품질관리센터) ,  신현구 (한국한의학연구원 표준화연구본부)

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Objective: To compare the contents of heavy metals, residual pesticides and sulfur dioxide before/after a decoction. Methods: The heavy metal contents before/after a decoction were measured by inductively-coupled plasma atomic emission spectrometer (ICP-AES) and mercury analyzer. In order to analyze...

주제어

참고문헌 (23)

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