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NTIS 바로가기水産經營論集 = The journal of Fisheries Business Administration, v.41 no.2, 2010년, pp.25 - 44
The laver has been cultivated long time ago in Korea. And traditional production system was changed to new system about 30 years ago. The new production system is understood the specialization of laver products, that is, originally individual fishery households made final laver products from raw cul...
옥영수, "미스킴과 전남 슈퍼김 1호", 양식어업 동향, 한국해양수산개발원, 2010.4, pp.5-9.
옥영수, "김등급화의 방안과 과제", 수산정책연구, 한국해양수산개발원, 제2권 2호, 2010.6, pp.5-9.
옥영수 등, 김, 넙치, 전복 수출 확대 방안에 관한연구, 한국해양수산개발원 정책연구 2009-05, 2009. 12, pp.95-101.
한국해양수산개발원, 김 산업 국제 경쟁력 확보방안, 워크숍 결과보고서, 2005.6, pp.51-63.
한국해양수산개발원, 김.전복 양식업 평가대회 자료집, 2009.7, pp.14-21.
한국해양수산개발원, 김 양식업 평가대회 자료집, 2006-2008 각년도
허신행, 무역정책과 농업발전, 한국농촌경제연구원 연구총서11, 1983, pp.7-43.
農林水塵省, 養植業生産統計年報, 각년도
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