최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기축산시설환경학회지 = Journal of livestock housing and environment, v.18 no.3, 2012년, pp.173 - 182
나재천 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과) , 박성복 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과) , 강환구 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과) , 김동욱 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과) , 김민지 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과) , 방한태 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과) , 채현석 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과) , 최희철 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과) , 서옥석 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과) , 홍의철 (농촌진흥청 국립축산과학원 가금과)
The study was carried out to investigate the effect of lighting regimes on performance and meat quality of broiler. A total of 912 chicks was divided into 2 groups with male (3 replications/group, 34 heads/replication) and female (3 replications/group, 42 heads/replication). Treatments were control ...
* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.
핵심어 | 질문 | 논문에서 추출한 답변 |
---|---|---|
육계의 사료섭취량과 성장률 최대화를 위해 사용한 방법은 무엇인가? | 육계는 보통 사료섭취량과 성장률을 최대화하기 위해 연속 또는 짧은 간헐조명 (23L:1D)을 유지시켜 왔다 (Campo and Davila, 2002). 이것은 육계병아리가 대부분 점등 때만 사료를 섭취하기 때문이며, 연속조명 하에서 사육하면 사료를 섭취할 기회가 증가하여 사료섭취량이 증가하고, 양적 성장을 기대할 수 있었다. | |
육계의 사육에서 연속조명에 의한 사육방법이 갖는 문제점들은 무엇이 있는가? | 그러나 연속조명에 의한 사육방법이 반드시 생산성을 확대하는 방법이 아니라고 지적되고 있으며 (Buckland et al., 1976), 특히 지방 축적의 증가, 골격의 기형, 대사성 질병의 발병율 증가 및 순환기 문제들은 연속 점등 아래에서 사육된 닭들에게는 아주 일반적인 문제가 될 수 있다 (Buys et al., 1998; Kristensen et al. | |
연속 또는 짧은 간헐조명을 이용하여 육계병아리의 사육환경을 조성해 온 까닭은 무엇인가? | 육계는 보통 사료섭취량과 성장률을 최대화하기 위해 연속 또는 짧은 간헐조명 (23L:1D)을 유지시켜 왔다 (Campo and Davila, 2002). 이것은 육계병아리가 대부분 점등 때만 사료를 섭취하기 때문이며, 연속조명 하에서 사육하면 사료를 섭취할 기회가 증가하여 사료섭취량이 증가하고, 양적 성장을 기대할 수 있었다. 그러나 연속조명에 의한 사육방법이 반드시 생산성을 확대하는 방법이 아니라고 지적되고 있으며 (Buckland et al. |
Apeldoorn, E. J., Schrama, J. W., Mashaly, M. M. and Parmentier, H. K. 1999. Effect of melatonin and lighting schedule on energy metabolism in broiler chickens. Poult. Sci. 78:223-229.
Archer, G. S., Shivaprasad, H. L. and Mench, J. A. 2009. Effect of providing light during incubation on the health, productivity, and behavior of broiler chcikens. Poult. Sci. 88:29-37.
Bayram, A. and Ozkan, S. 2010. Effects of a 16-hour light, 8-hour dark lighting schedule on behavior traits and performance in male broiler chickens. J. Appl. Poult. Res. 19:263-273.
Blair, R., Newberry, R. C. and Gordiner, E. E. 1993. Effects of lighting pattern and dietary tryptophan supplementation on growth and mortality in broilers. Poult. Sci. 72:495-502.
Blatchford, R. A., Klasing, K. C., Shivaprasad, H. L., Wakenell, P. S., Archer, G. S. and Mench, J. A. 2009. The effect of light intensity on the behavior, eye and leg health, and immune function of broiler chcikens. Poult. Sci. 88:20-28.
Brickett, K. E., Dahiya, J. P., Classen, H. L. and Gomis, S. 2007. Influence of dietary nutrient density, feed form, and lighting on growth and meat yield of broiler chickens. 86:2172-2181.
Buckland, R. B., Bernon, D. E. and Goldrosen. A. 1976. Effect of four lighting regimes on broiler performance, leg abnormalities and plasma corticoid levels, Poult. Sci. 55:1072-1076.
Buys, N., Buyse, J., Hassanzadeh-Ladmakhi, M. and Decuypere, E. 1998. Intermittent lighting reduces the incidence of ascites in broilers: an interaction with protein content of feed on performance and endocrine system. Poult. Sci. 77:54-61.
Buyse, J., Kuhn, R. and Decuypere, E. 1996. The use of intermittent lighting in broiler rasing. 1. Effect on broiler performance and efficiency of nitrogen retension. Poult. Sci. 75:589-594.
Carlin, A. F. and Harrison, D. L. 1978. Cooking and sensory methods used in experimental studies on meat. Natl, Livestock and Meat Board Chicago, Illinois.
Campo, J. L. and Davila, S. G. 2002. Effect of photoperiod on heterophil to lymphocyte ratio and tonic immobility duration of chickens. Poult. Sci. 81:1637- 1639.
Chen, H., Huang, R. L., Zhang, H. X., Di, K. Q. and Hou, Y. G. 2007. Effect of photoperiod on ovarian morphology and carcass traits at sexual maturity in pullets. Poult. Sci. 86:917-920.
Classen, H. L. and Riddell, C. 1989. Photoperiodic effects on performance and leg abnormalities in broiler chickens. Poult. Sci. 68:873-879.
Duncan, D. B. 1955. Multiple range and multiple F tests. Bio-metrics. 11:1-42.
Hassanzadeh, M., Bozorgmerifard, M. H., Akbaril, A. R. and Buyse, J., Decuypere. 2000. Effect of intermittent lighting schedules during the natural scotoperiod on T3-induced ascites in broiler chickens. Avi. Pathol. 29:433-439.
John, P. C., Ferket, P. R., Elkin, R. G., Medaniel, C. D., Mermurtry, J. P., Kruegger, K. K., Wakins, B. A. and Hester, P. Y. 1993. Dietary protein restriction and intermittent lighting. 1. Effects on lameness and performance of male turkeys. Poult. Sci. 72:2131-2143.
Kristensen, H. H., Perry, G. C., Prescott, N. B., Ladewig, J., Ersboll, A. K. and Wathes, C. M. 2006. Leg health and performance of broiler chickens reared in different light environments. Br. Poult. Sci. 65:2208-2213.
Lien, R. J., Hess, J. B., Mckee, S. R., Bilgili, S. F. and Townsend, J. C. 2007. Effect of light intensity and photoperiod on live performance, heterophil to lymphocyte ratio, and processing yields of broilers. Poult. Sci. 86:1287-1293.
Malone, G. W., Chaloupka, G. W., Walpole, E. W. and Littlefield, L. H. 1980. The effect of dietary energy and light treatment on broiler performance. Poult. Sci. 59:567- 581.
Ohtani, S. and Leeson, S. 2000. The effect of intermittent lighting on metabolizable energy and heat production of male broilers. poult. Sci. 79:167-171.
Olanrewaju, H. A., Thaxton, J. P., Dozier, W. A., Urswell, W. B., Roush, J. P. and Branton, S. L. 2006. A review of lighting programs for broiler production. Int. J. Poult. Sci. 5(4):301-308.
Rahimi, G., Rezaei, M., Haffzian, H. and Saiyahzadeh, H. 2005. The effect of intermittent lighting schedule on broiler performance. Int. J. Poult. Sci. 4(6):396- 398.
Renden, J. A., Morna, E. T. and Kincaid, S. A. 1996. Effect of lighting regimes on lighting programs for broilers that reduce leg problems without loss of performance of yield. Poult. Sci. 75:1345-1350.
Renema, R. A. and Robinson, F. E. 2001. Effects of light intensity from photostimulation in four strains of commercial egg layers: 1. Ovarian morphology and carcass parameters. Poult. Sci. 80:1112-1120.
Saleh, A. A., Eid, Y. Z., Ebeid, T. A., Kamizono, T., Ohtsuka, A. and Hayashi, K. 2011. Effects of feeding Aspergillus Awamori and Aspergillus Niger on Growth performance and meat quality in broiler chickens. J. Poult. Sci. 48:201-206.
Sanotra, G. S., Damkjer Lund, J. and Vestergaard, K. S. 2002. Influence of light-dark schedules and stocking density on behavior, risk of leg problems and occurrence of chronic fear in broilers. Br. Poult. Sci. 43:344-354.
SAS. 2002. SAS suer guide. release 6.11 edition. SAS Inst Inc Cary NC USA.
Takahashi, K., Fukazawa, T. and Yasui, T. 1967. Formation of myofibrillarfragments and reversible contraction of sarcomeres in chicken pectoral muscle. J. Food. Sci. 32:409-413.
Yahav, S., Hurwitz, S. and Rozenboim, I. 2000. The effect of light intensity on growth and development of turkey toms. Br. Poult. Sci. 41(1):101-106.
Yang, X. J., Sun, X. X., Li, C. Y., Wu, X. H. and Yao, J. H. 2011. Effects of copper, iron, zinc, and manganese supplementation in a corn and soybean meal diet on the growth performance, meat quality, and immune responses of broiler chickens. J. Appl. Poult. Res. 20(3):263- 271.
Yasilbag, D., Eren, M., Agel, H., Kovanlikaya, A. and Balci, F. 2011. Effects of dietary resemary, rosemary volatile oil and vitamon E on broiler performance, meat quality and serum SOD activity. Br. Poult. Sci. 52(4):472-482.
大谷 泫, 田中 桂一. 1997a. 明暗周期1:2の??照明がブロイラ?の育成成績と肉質に及ぼす影響. 家禽會誌. 34:382-387.
大谷 泫, 田中 桂一. 1997b. 明暗周期1:3の??照明がブロイラ?の育成成績と肉質に及ぼす影響. 家禽會誌. 34:388-393.
권연주, 여정수, 성삼경. 1995. 한국산 토종 닭고기의 품질 특성. 한국가금학회지. 22(4):223-231.
축산기술연구소. 2001. 표준사료성분분석법.
*원문 PDF 파일 및 링크정보가 존재하지 않을 경우 KISTI DDS 시스템에서 제공하는 원문복사서비스를 사용할 수 있습니다.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.