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Pulse UV 장치를 이용한 먹는 물의 이취미 유발물질 제거효과에 관한 연구
Removal of taste and odor causing compounds in drinking water using Pulse UV System 원문보기

上下水道學會誌 = Journal of Korean Society of Water and Wastewater, v.26 no.2, 2012년, pp.219 - 228  

손진식 (국민대학교 공과대학 건설시스템공학과) ,  박순호 (그린엔텍(주)) ,  정의택 (국민대학교 공과대학 건설시스템공학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Problems due to the taste and odor in drinking water are common in treatment facilities around the world. Taste and odor are perceived by the public as the primary indicators of the safely and acceptability of drinking water, and are mainly caused by the presence of two semi-volatile compounds-2-met...

주제어

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문제 정의

  • 본 연구에서는 이취미 제거의 새로운 대안으로 떠으르고 있는 pulse UV 장치를 이용하여 이취미유발물질인 2-MIB와 geosmin의 제거효과를 고찰하고자 한다.
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참고문헌 (26)

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