$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Optimization of Headspace Sampling Using Solid Phase Microextraction For Volatile Organic Acids in Different Tobacco Types 원문보기

한국연초학회지 = Journal of the Korean society of tobacco science, v.35 no.1, 2013년, pp.7 - 12  

Lee, Jang-Mi (KT&G Research Institute) ,  Lee, Jeong-Min (KT&G Research Institute) ,  Son, Seong-Ae (KT&G Research Institute) ,  Kwon, Young-Ju (KT&G Research Institute) ,  Jang, Gi-Chui (KT&G Research Institute) ,  Kim, Young-Ho (KT&G Research Institute)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

A Solid-phase micro extraction(SPME) was evaluated as a tool for headspace sampling of tobacco samples. Several experimental parameters (sampling temperature, pH, and type of SPME fibers) were optimized to improve sampling efficiency in two aspects ; maximum adsorption and selective adsorption of vo...

주제어

AI 본문요약
AI-Helper 아이콘 AI-Helper

* AI 자동 식별 결과로 적합하지 않은 문장이 있을 수 있으니, 이용에 유의하시기 바랍니다.

문제 정의

  • This study shows that a combination of SPME with a gas chromatograph with mass spectrometer can be used to accurately determine 10 selected volatile organic acids in tobacco. This method allowed us to make important improvements in selectivity and sensitivity.
본문요약 정보가 도움이 되었나요?

참고문헌 (7)

  1. D.D. Robert, P. Pollien, C. Milo(2000) Solid-Phase Microextraction Method Development for Headspace Analysis of Volatile Flavor Compounds, J. Agric. Food Chem., 48, 2430-2437 

  2. Jibao Cai, et al.(2001) Comparison of simultaneous distillation extraction and solid-spase microextraction for the determination of volitile flavor components. Journal of Chromatography A, 930, 1-7 

  3. Mookherjee, B. D. and Wilson, R. A. (1988) Tobacco constituents - Their importance in flavor and fragrance chemistry Rec. Adv. Tob. Sci. Vol. 14, Chemical and sensory aspects of tobacco flavor, 42nd TCRC, 49-78. 

  4. Roberts, D. L. (1988) Natural Tobacco Flavor. Rec. Adv. Tob. Sci. Vol14, Chemical and sensory aspects of tobacco flavor, 42nd TSRC, 114-158. 

  5. S.S.Yang, et al.(2002) Optimizition of headspace sampling using solid-phase microextraction for volitile components in tobacco. Journal of Chromatography A, 942, 33-39. 

  6. Stephen B. S. and David L. A.(1999) Solid-phase microextraction of alkenylbenzenes and other flavor-reaIted compounds from tobacco for analysis by selected ion monitoring gas chromatography-mass spectrometry. Journal of Chromatography A, 858, 79-89. 

  7. Weeks, W. W. (1985) Chemistry of tobacco constituents influencing flavor and aroma. Rec. Adv. tob. Sci. 11:175-200. 

관련 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로