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제주 서부지역 비화산회토양에서 수확한 남도마늘의 기능성 성분 함량 및 토양환경과의 상관관계 분석
Correlations between Soil Environment and Bioactive Constituents of Namdo Garlic Harvested in the Non-volcanic Ash Soil Distributed Western Jeju 원문보기

韓國藥用作物學會誌 = Korean journal of medicinal crop science, v.23 no.2, 2015년, pp.125 - 131  

김주성 (제주대학교 생명자원과학대학 친환경연구소) ,  라종환 (제주대학교 생명자원과학대학 친환경연구소) ,  현해남 (제주대학교 생명자원과학대학 친환경연구소)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

In this study, we determined the ingredient analysis of harvested garlic bulb and soil analysis of four garlic-cultivated regions in Jeju, being one of the major areas of Namdo garlic production. Soil pH and electric conductivity were 7.02 and 1.03 dS/m, respectively. Soil organic matter was 4.31%. ...

주제어

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문제 정의

  • 제주에서 생산되는 채소류 중에 조수입 비중이 큰 마늘은 제주 전역에서 재배를 하고 있긴 하지만 주로 서부지역의 비 화산회토양에서 많이 이루어지고 있는 실정이다. 본 연구는 서 부지역의 남도마늘 재배지 4곳으로부터 토양시료 및 수확한 마늘을 이용하여 주요 성분에 대하여 분석하였으며, 토양의 무 기물 함량과 남도마늘의 무기물 함량간 상관관계를 밝혀 토양 특성이 마늘의 무기성분 및 기능성 성분 함량에 미치는 영향을 구명하고자 하였다.
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