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Effect of cooking methods on the phytosterol content in nine selected vegetables 원문보기

Korean journal of agricultural science, v.43 no.1, 2016년, pp.87 - 99  

Shin, Jung-Ah (Department of Food Science and Technology, Chungnam National University) ,  Park, Jong-Min (Department of Food Science and Technology, Chungnam National University) ,  Lee, Ki-Teak (Department of Food Science and Technology, Chungnam National University)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Phytosterol contents in nine vegetables such as paprika (red, yellow, and orange), kohlrabi, bamboo shoot, cherry tomato, cucumber, Chinese chive, and corn were analyzed by gas chromatography. Individual contents of ${\beta}$-sitosterol, campesterol, and stigmasterol in fresh and cooked v...

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문제 정의

  • 반면에 채소류에 함유된 식물성스테롤 함량 연구는 미진한 실정이다. 따라서 본 연구에서는 채소류 9종(파프리카 3종, 콜라비, 죽순, 방울토마토, 백다다기오이, 영양부추, 옥수수)에 함유되어 있는 식물성스테롤 함량을 조사하고 이들을 조리(원재료, 삶기, 굽기, 볶기, 튀기기, 찌기, 로스팅, microwave)하였을 때 각 식물성스테롤의 함량변화를 조사하였다.
  • 본 연구에서는 채소류 9종(파프리카 3종, 콜라비, 죽순, 방울토마토, 백다다기오이, 영양부추, 옥수수)에 함유되어 있는 식물성스테롤 함량을 조사하였다. 또한, 이들을 조리(원재료, 삶기, 굽기, 볶기, 튀기기, 찌기, roasting, 전자레인지)하였을 때 각 식물성스테롤의 함량변화를 살펴보았다.
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