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홍게(Chionoecetes japonicus) 다릿살 분말 첨가가 국수의 품질 특성에 미치는 영향
Effects of Red Snow Crab Chionoecetes japonicus Leg Meat Powder on the Quality Characteristics of Noodles 원문보기

한국수산과학회지 = Korean journal of fisheries and aquatic sciences, v.49 no.3, 2016년, pp.285 - 292  

김병목 (한국식품연구원 전략산업연구본부) ,  정민정 (한국식품연구원 전략산업연구본부) ,  김종찬 (한국식품연구원 전략산업연구본부) ,  전준영 (한국식품연구원 전략산업연구본부) ,  김동수 (전북생물산업진흥원) ,  정인학 (강릉원주대학교 해양식품공학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

In this study, we investigated the quality characteristics of noodles supplemented with lyophilized leg-meat powder from the red snow crab, Chionoecetes japonicus (CP). The noodles were prepared by adding 0, 2, 4, 6, 8, 10% of CP on a wheat-flour basis. The ash, crude protein and crude lipid content...

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문제 정의

  • 이에 본 연구에서는 지역 특산물을 이용한 새로운 국수 제품의 개발을 위한 일환으로 강원도 대표 수산자원인 홍게의 다릿살 분말이 첨가된 국수를 제조한 후 품질특성을 분석함으로써제품의 개발 및 생산을 위한 기초자료를 얻고자 하였다.
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