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수산물의 콜레스테롤 분석을 위한 콜레스테롤 분석법 개선 및 검증
Improvement and Verification of a Cholesterol Analytical Method to Analyze Cholesterol Content in Seafood 원문보기

한국수산과학회지 = Korean journal of fisheries and aquatic sciences, v.55 no.2, 2022년, pp.218 - 223  

정소희 (국립수산과학원 식품위생가공과) ,  정유린 (국립수산과학원 식품위생가공과) ,  신혜영 (국립수산과학원 식품위생가공과) ,  김연계 (국립수산과학원 식품위생가공과) ,  윤나영 (국립수산과학원 식품위생가공과)

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Cholesterol is an essential component for maintaining health; however, excessive consumption can lead to diseases. Thus, continuous monitoring of cholesterol content is important in food research. The cholesterol analysis method used in Korea follows the Korean Food Standards Codex. As this method u...

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AI 본문요약
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문제 정의

  • 본 연구에서는 기존의 식품공전 등의 콜레스테롤 분석법을 개선한 새로운 분석법에 대한 특이성, 직선성, 정확성, 정밀성 등의 분석수행지표를 평가하여 분석법을 검증하고, 수산물의 콜레스테롤 함량의 분석 및 비교를 통해 새로운 콜레스테롤 분석법의 신뢰성을 확보하고자 하였다.
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참고문헌 (21)

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