$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity

LWT- Food science and technology, v.28 no.1, 1995년, pp.25 - 30  

Brand-Williams, W. (To whom correspondence should be addressed.) ,  Cuvelier, M.E. ,  Berset, C.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

The antiradical activities of various antioxidants were determined using the free radical, 2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH*). In its radical form. DPPH* has an absorption band at 515 nm which dissappears upon reduction by an antiradical compound. Twenty compounds were reacted wit...

참고문헌 (20)

  1. Critical Reviews in Food Science and Nutrition Shahidi 32 67 1992 10.1080/10408399209527581 Phenolic antioxidants 

  2. Sciences des Aliments Cuvelier 10 797 1990 Use of a new test for determining comparative antioxidative activity of BHA, BHT, α- and γ-tocopherols and extracts from rosemary and sage 

  3. Kurechi 28 2089 1980 XIII Hydrogen donation capability of antioxidants to 2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl Studies on the antioxidants 

  4. Plantes Médicinales et Phytothérapie Lamaison 22 231 1988 Activités antiradiclaires in vitro d'huiles essentielles 

  5. Journal of Agriculture and Food Chemistry Shimada 40 945 1992 10.1021/jf00018a005 Antioxidative properties of xanthan on the autoxidation of soybean oil in cyclodextrin emulsion 

  6. Journal of Essential Oil Research Juménez 5 153 1993 10.1080/10412905.1993.9698194 Thymus zygis Oil: Its effects on CCL4-induced hepatoxicity and free radical scavenger activity 

  7. Chemical Pharmaceutical Bulletin Yoshida 37 1919 1989 10.1248/cpb.37.1919 Studies on inhibition mechanism of autoxidation by tannins and flavonoids. V. Radical scavenging effects of tannins and related polyphenols on 1,1-Diphenyl-2-picrylhydrazyl radical 

  8. Courtland 326 1987 Les Vitamines Acide ascorbique 

  9. Annales Pharmaceutiques Françaises Lamaison 48 103 1990 Teneurs en acide rosmarinique, en dériveés hydroxycinnamiques totaux et activité antioxydante chez les Apiacées, les Borraginacées et les Lamiacées médicinales 

  10. Kikugawa 65 1990 Food Antioxidants Natural antioxidants exploited commercially 

  11. Chemical Pharmaceutical Bulletin Kurechi 30 2964 1982 10.1248/cpb.30.2964 Studies on the antioxidants XVI. Synergistic reaction between butylated hydroxyanisole and butylated hyroxytoluene in hydrogen donation to 2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl 

  12. Journal of the Chemical Society McGowan 3103 1959 10.1039/JR9590003103 The rates of reaction of α,α-Diphenyl-β-pierylhydrazyl with certain amines and phenols 

  13. Canadian Journal of Chemistry Hogg 39 1588 1961 10.1139/v61-202 The kinetics of reaction of 2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl with phenols 

  14. Pokorny 141 1987 Autoxidation of Unsaturated Lipids Major factors affecting the autoxidation in lipids 

  15. Bioscience Biotechnology Biochemistry Cuvelier 56 324 1992 10.1271/bbb.56.324 Comparison of the antioxidative activity of some acid-phenols: structure activity relationship 

  16. Cuvelier 1992 Recherche des composés actifs de la sauge Mesure de l'efficacité des antioxygènes d'origine végétale 

  17. Gordon 1 1990 Food Antioxidants The mechanism of antioxidant action in vitro 

  18. McMurry 478 1984 Organic Chemistry Chemistry of benzene 

  19. Porter 295 1980 Autoxidation in Foods and Biological Systems Recent trends in food applications of antioxidants 

  20. Porter 93 1993 Antioxidants: Chemical, Physiological, Nutritional and Toxicological Aspects Paradoxical behavior of antioxidants in food and biological systems 

섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로