$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

ESTIMATION of HEAT of MOISTURE SORPTION and IMPROVED CRITERIA FOR EVALUATING MOISTURE SORPTION ISOTHERM EQUATIONS FOR FOODS

Journal of food process engineering, v.10 no.1, 1987년, pp.53 - 70  

BALABAN, MURAT O. ,  ZURITZ, CARLOS A. ,  SINGH, R. PAUL ,  HAYAKAWA, KAN‐ICHI

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

ABSTRACTHeat of sorption of moisture on foods can be estimated from sorption isotherm equations having both moisture and temperature as independent variables. Sorption thermodynamics dictate that the heat of moisture sorption should decrease with increased moisture concentration, or increased temper...

참고문헌 (18)

  1. Anon.1985.Handbook of Fundamentals p.6.4 ASHRAE Atlanta GA. 

  2. BALABAN M.1984.Mathematical model of drying applied to fish. Ph.D. dissertation. University of Washington Seattle WA. 

  3. Chemical Engineering Thermodynamics BALZHISER R.E. 382 1972 

  4. Cereal Chem. BECKER H.A. 79 33 1956 A study of the desorption isotherms of wheat at 25 C and 50 C 

  5. Transportation and Marketing BROOK R.C. 1979 

  6. Cereal Chem. BUSHUK W. 73 34 1957 Sorption of water vapor on wheat flour, starch and gluten 

  7. Trans. ASAE. CHUNG D.S. 549 10 3 1967 Adsorption and desorption of water vapor by cereal grains and their products. Part I: Heat and free energy changes of adsorption and desorption 

  8. IGLESIAS, H. A., CHIRIFE, J.. Prediction of the effect of temperature on water sorption isotherms of food material. Journal of food technology, vol.11, no.2, 109-116.

  9. Handbook of Food Isotherms IGLESIAS H.A. 1982 

  10. Steam Tables: Thermodynamic Properties of Water, Including Vapor, Liquid and Solid Phases KEENAN J.H. 1969 

  11. 10.1175/1520-0493(1941)069<0329:TTPOWA>2.0.CO;2 

  12. Chemical Engineer's Handbook PERRY R.H. 1973 

  13. WANG C.Y.1978.Simulation of thin‐layer and deep‐bed drying of rough rice.Ph.D. Thesis. UCD. 

  14. Thermodynamics WARK K. 1977 

  15. WEISSER H.1985.Influence of temperature on sorption isotherms. ICEF 4 Paper no. 130. Edmonton Alberta Canada. 

  16. ZAHED A.H.1982.Simulation of drying and air channeling in a concurrent ‐flow rice dryer.Ph.D. Thesis. UCD. 

  17. ZURITZ C.andSINGH R.P.1985a.Heat of evaporation of water from rough rice during drying. ASAE Paper no. 85-6001. 

  18. Zuritz, Carlos A, Paul Slngh, R.. An Equation to Compute the Heat of Evaporation of Water For Rough Rice During Drying. Drying technology, vol.3, no.3, 421-435.

섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로