$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

[해외논문] The effect of fermentation on the carbohydrates in tef (Eragrostis tef)

Food chemistry, v.27 no.3, 1988년, pp.181 - 189  

Umeta, M. (Ethiopian Nutrition Institute, PO Box 5654, ,, Addis Ababa, Ethiopia) ,  Faulks, R.M.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Tef (Eragrostis tef) is a small seeded millet-like cereal grain indigenous to Ethiopia. It is commonly consumed as injera, a pancake like bread, made from fermented dough. The fermentation is generally spontaneous but may also be initiated by the addition of a starter culture from the previous ferme...

참고문헌 (14)

  1. J. Sci. Fd Agric. El Tinnay 30 859 1979 10.1002/jsfa.2740300905 Sorghum fermented Kisra bread. 1. Nutritive value of Kisra 

  2. Analyst Englyst 107 307 1982 10.1039/an9820700307 Determination of non-starchy polysaccharides in plant foods by GLC of constitutent sugars as alditol acetate 

  3. Ethiopian Nutrition Survey 1959 A report by the Interdepartmental Committee of Nutrition on National Defence 

  4. J. Fd Sci. Gashe 50 800 1985 10.1111/j.1365-2621.1985.tb13799.x Involvement of lactic acid bacteria in the fermentation of tef (Eragrostis tef), an Ethiopian fermented food 

  5. Sinet. Ethiop. J. Sci. Gashe 5 2 67 1982 Tef fermentation. 1. The role of micro-organisms in fermentation and their effects on the nitrogen content of tef 

  6. Sinet. Ethiop. J. Sci. Gifawosen 5 1 21 1982 Yeast flora of fermenting tef (Eragrostis tef) dough 

  7. J. Food Sci. Kazanas 46 819 1981 10.1111/j.1365-2621.1981.tb15356.x Nutritional improvement of sorghum by fermentation 

  8. J. Sci. Fd Agric. Morcos 24 1157 1973 10.1002/jsfa.2740241003 Fermented foods of common use in Egypt. II. The chemical composition of bouza and its ingredients 

  9. J. Biol. Chem. Roe 212 335 1955 10.1016/S0021-9258(18)71120-4 The determination of sugars in blood and spinal fluid with anthrone reagent 

  10. Econ. Bot. Stewart 16 127 1962 10.1007/BF02985300 Investigation of the nature of injera 

  11. Bioch. Biophys. Acta Strumeyer 184 643 1969 10.1016/0304-4165(69)90280-3 Identification of the amylase inhibitor from seeds of Leoti sorghum 

  12. J. Sci. Fd Agric. Tamir 20 199 1969 10.1002/jsfa.2740200402 Inhibition of digestive enzymes by condensed tannins from green and ripe carobs 

  13. J. Fd Sci. Zomara 44 234 1979 10.1111/j.1365-2621.1979.tb10049.x Nutrition quality of fermented cowpeas and chick peas 

  14. J. Assoc. Off. Anal. Chem. Zygmunt 65 2 256 1982 HPLC determination of mono and disaccharides in presweetened cereals 

활용도 분석정보

상세보기
다운로드
내보내기

활용도 Top5 논문

해당 논문의 주제분야에서 활용도가 높은 상위 5개 콘텐츠를 보여줍니다.
더보기 버튼을 클릭하시면 더 많은 관련자료를 살펴볼 수 있습니다.

관련 콘텐츠

이 논문과 함께 이용한 콘텐츠

저작권 관리 안내

문의처: helpdesk@kisti.re.kr전화: 080-969-4114

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로