$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

[해외논문] Antioxidant, anti-microbial and antimutagenicity activities of pistachio (Pistachia vera) green hull extract

Food and chemical toxicology : an international journal published for the British Industrial Biological Research Association, v.48 no.1, 2010년, pp.107 - 112  

Rajaei, A. (Department of Food Science and Technology, Tarbiat Modares University, P.O. Box 14115-336, Tehran, Iran) ,  Barzegar, M. ,  Mobarez, A.M. ,  Sahari, M.A. ,  Esfahani, Z.H.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Antioxidant, anti-microbial and antimutagenicity activities of pistachio (Ahmadaghaei variety) green hull extracts (crude and purified extracts) were studied. At first, different solvents were compared for determining of the best solvent for extraction of phenolic compounds from pistachio green hull...

Keyword

참고문헌 (30)

  1. Anonymous, 2005. Iran Statistical Year Book 2005. <http://eamar.sci.org.ir/index_e.aspx>. 

  2. Food Chem. Arnao 73 239 2001 10.1016/S0308-8146(00)00324-1 The hydrophilic and lipophilic contribution to total antioxidant activity 

  3. J. Agric. Food Chem. Asamarai 44 126 1996 10.1021/jf940651c Wild rice hulls antioxidants 

  4. Bhunia 135 2008 Foodborne Microbial Pathogens: Mechanisms and Pathogenesis Bacillus cereus and Bacillus anthracis 

  5. Food Chem. Chakraborty 107 994 2008 10.1016/j.foodchem.2007.08.083 The antioxidant and antimicrobial properties of the methanolic extract from Cocos nucifera mesocarp 

  6. Int. J. Antimicrob. Agents Cushnie 26 343 2005 10.1016/j.ijantimicag.2005.09.002 Antimicrobial activity of flavonoids 

  7. Mutat. Res. Duarte 442 43 1999 10.1016/S1383-5718(99)00057-1 Genotoxicity of instant coffee: possible involvement of phenolic compounds 

  8. J. Am. Oil Chem. Soc. Duh 74 1059 1997 10.1007/s11746-997-0025-0 Antioxidant activity of mung bean hulls 

  9. Food Chem. Goli 92 521 2005 10.1016/j.foodchem.2004.08.020 Antioxidant activity and total phenolic compounds of pistachio (Pistachia vera) hull extracts 

  10. Jadhav 5 1995 Food Antioxidants: Toxicological Aspects of Food Antioxidant Lipid oxidation in biological and food systems 

  11. Food Chem. Jayaprakasha 73 285 2001 10.1016/S0308-8146(00)00298-3 Antioxidant activity of grape seed (Vitis vinifera) extracts on peroxidation models in vitro 

  12. Sep. Purif. Technol. Li 48 189 2006 10.1016/j.seppur.2005.07.019 Extraction of phenolics from citrus peels II. Enzyme-assisted extraction method 

  13. Mutat. Res. Maron 113 173 1983 10.1016/0165-1161(83)90010-9 Revised methods for Salmonella mutagenicity test 

  14. LWT Mayachiew 41 1153 2008 10.1016/j.lwt.2007.07.019 Antimicrobial and antioxidant activities of Indian gooseberry and galangal extracts 

  15. Res. J. Microbiol. Mobarez 2 524 2007 10.3923/jm.2007.524.529 Antimutagenic effect of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus bulgaricus isolated from Iranian yoghurt on 2-nitrofluorene 

  16. Food Chem. Negi 80 393 2003 10.1016/S0308-8146(02)00279-0 Antioxidant and antimutagenic activities of pomegranate peel extracts 

  17. Food Chem. Toxicol. Oliveira 46 2326 2009 10.1016/j.fct.2008.03.017 Total phenols, antioxidant potential and antimicrobial activity of walnut (Juglans regia L.) green husks 

  18. Food Chem. Toxicol. Oliveira 46 1801 2008 10.1016/j.fct.2008.01.026 Chemical composition, and antioxidant and antimicrobial activities of three hazelnut (Corylus avellana L.) cultivars 

  19. Environ. Health Perspectives. Paul 47 587 1994 Nitroreduction and formation of hemoglobin adducts in rats with a human intestinal microflora 

  20. Food Chem. Toxicol. Pereira 45 2287 2007 10.1016/j.fct.2007.06.004 Walnut (Juglans regia L.) leaves: phenolic compounds, antimicrobial activity and antioxidant potential of different cultivars 

  21. Pietta 43 2003 Flavonoids in Health and Disease Flavonoids in herbs 

  22. J. Agric. Food Chem. Rababah 52 5183 2004 10.1021/jf049645z Total phenolics and antioxidant activities of fenugreek, green tea, black tea, grape seed, ginger, rosemary, gotu kola, and ginkgo extracts, vitamin E, and tert-butylhydroquinone 

  23. Food Chem. Rocha-Guzma´ 103 521 2007 10.1016/j.foodchem.2006.08.021 Antioxidant and antimutagenic activity of phenolic compounds in three different colour groups of common bean cultivars (Phaseolus vulgaris) 

  24. Plant Foods Hum. Nutr. Shahsavari 63 183 2008 10.1007/s11130-008-0091-y Antioxidant activity and chemical characterization of essential oil of Bunium persicum 

  25. Bioorg. Med. Chem. Sousa 14 8533 2006 10.1016/j.bmc.2006.08.027 Phenolics and antimicrobial activity of traditional stoned table olives ‘‘alcaparra” 

  26. J. Agric. Food Chem. Takeoka 51 496 2003 10.1021/jf020660i Antioxidant constituents of almond [Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb] hulls 

  27. J. Agric. Food Chem. Velioglu 46 4113 1998 10.1021/jf9801973 Antioxidant activity and total phenolics in selected fruits, vegetables, and grain products 

  28. J. Agric. Food Chem. Watanabe 45 1039 1997 10.1021/jf9605557 Antioxidant compounds from buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) hulls 

  29. Waterhouse 2002 Current Protocols in Food Analytical Chemistry: Determination of Total Phenolics 

  30. J. Am. Oil Chem. Soc. Yen 70 383 1993 10.1007/BF02552711 Antioxidative properties of methanolic extracts from peanut hulls 

활용도 분석정보

상세보기
다운로드
내보내기

활용도 Top5 논문

해당 논문의 주제분야에서 활용도가 높은 상위 5개 콘텐츠를 보여줍니다.
더보기 버튼을 클릭하시면 더 많은 관련자료를 살펴볼 수 있습니다.

관련 콘텐츠

이 논문과 함께 이용한 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로