$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

Modeling food process, quality and safety: Frameworks and practical aspects 원문보기

Procedia food science, v.1, 2011년, pp.1202 - 1208  

Datta, A. ,  Dhall, A.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Physics-based models provide increased understanding and predictive capabilities that can increase efficiency in food product, process, and equipment design, and improve quality and safety. However, certain key food specific developments are needed to enable widespread use of simulation technology i...

주제어

참고문헌 (7)

  1. Halder, A., A. Dhall and A. K. Datta. 2011. Modeling transport in porous media with phase change: Applications to food processing. Journal of Heat Transfer, Transactions of the American Society of Mechanical Engineers. 133(3): 031010-1-031010-13. 

  2. 10.1016/j.jfoodeng.2006.05.013 Datta, A.K. 2007. Porous media approaches to studying simultaneous heat and mass transfer in food processes. I: Problem formulations. Journal of Food Engineering, 80: 80-95. 

  3. Dhall, A. 2011. Multiphase transport in deformable phase-changing porous materials. PhD Dissertation, Cornell University. 

  4. AIChE Journal van der Sman 53 11 2986 2007 10.1002/aic.11323 Soft condensed matter perspective on moisture transport in cooking meat 

  5. 10.1201/9781420017410 van Boekel, M.A. J. S. 2009. Kinetic modeling of reactions in foods. CRC/Francis & Taylor, Boca Raton. 

  6. 10.1111/j.1750-3841.2010.01687.x Halder, A., D.G. Black, P.M. Davidson and A.K. Datta. 2010. Development of associations and kinetic models for microbiological data to be used in comprehensive food safety prediction software. Journal of Food Science, 75(6):R107-R120. 

  7. 10.1016/j.jfoodeng.2010.11.021 Halder, A., Dhall, A., A.K. Datta, D.G. Black, P.M. Davidson, J. Li and S. Zivanovic. 2011. user-friendly general-purpose predictive software package for food safety. Journal of Food Engineering, 104:173-185. 

관련 콘텐츠

오픈액세스(OA) 유형

GOLD

오픈액세스 학술지에 출판된 논문

이 논문과 함께 이용한 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로