$\require{mediawiki-texvc}$

연합인증

연합인증 가입 기관의 연구자들은 소속기관의 인증정보(ID와 암호)를 이용해 다른 대학, 연구기관, 서비스 공급자의 다양한 온라인 자원과 연구 데이터를 이용할 수 있습니다.

이는 여행자가 자국에서 발행 받은 여권으로 세계 각국을 자유롭게 여행할 수 있는 것과 같습니다.

연합인증으로 이용이 가능한 서비스는 NTIS, DataON, Edison, Kafe, Webinar 등이 있습니다.

한번의 인증절차만으로 연합인증 가입 서비스에 추가 로그인 없이 이용이 가능합니다.

다만, 연합인증을 위해서는 최초 1회만 인증 절차가 필요합니다. (회원이 아닐 경우 회원 가입이 필요합니다.)

연합인증 절차는 다음과 같습니다.

최초이용시에는
ScienceON에 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 로그인 (본인 확인 또는 회원가입) → 서비스 이용

그 이후에는
ScienceON 로그인 → 연합인증 서비스 접속 → 서비스 이용

연합인증을 활용하시면 KISTI가 제공하는 다양한 서비스를 편리하게 이용하실 수 있습니다.

[해외논문] Characterisation of acid-soluble and pepsin-solubilised collagen from jellyfish (Cyanea nozakii Kishinouye)

Food chemistry, v.150, 2014년, pp.22 - 26  

Zhang, J. ,  Duan, R. ,  Huang, L. ,  Song, Y. ,  Regenstein, J.M.

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

Annual outbreaks of the Jellyfish (Cyanea nozakii Kishinouye) in the waters of the Yellow Sea and the East China Sea are regarded as a nuisance. Thus, utilizing this jellyfish species is of great significance to reduce harm to fisheries and marine environments. The yield of the acid-soluble collagen...

Keyword

참고문헌 (30)

  1. Topics in Current Chemistry Birk 247 185 2005 10.1007/b103823 Collagen superstructure 

  2. Biopolymers Doyle 14 937 1975 10.1002/bip.1975.360140505 Infrared spectroscopy of collagen and Collagen-like polypeptides 

  3. Food Chemistry Duan 112 702 2009 10.1016/j.foodchem.2008.06.020 Properties of collagen from skin, scale and bone of Carp (Cyprinus carpio) 

  4. Foegeding 1996 Food chemistry 

  5. Nature Hall 8 243 1957 10.1038/180243a0 Hydroxyproline and thermal stability of collagen 

  6. Trends in Food Science & Technology Hsieh 5 225 1994 10.1016/0924-2244(94)90253-4 Potential of utilizing jellyfish as food in Western countries 

  7. Comparative Biochemistry and Physiology Kimura 88B 2 314 1987 Fish type I collagen: Tissue-specific existence of two molecular forms, (α1)2α2 andα1α2α3 in Alaska Pollack 

  8. Journal of Food Science Kimura 53 1315 1988 10.1111/j.1365-2621.1988.tb09266.x Characterisation of fish muscle type I collagen 

  9. Journal of Food Science Kimura 48 1758 1983 10.1111/j.1365-2621.1983.tb05078.x Collagen as the major edible component of Jellyfish (Stomolophus nomural) 

  10. Food Chemistry Kittiphattanabawon 89 363 2005 10.1016/j.foodchem.2004.02.042 Characterisation of acid-soluble collagen from skin and bone of bigeye snapper (Priacanthus tayenus) 

  11. Nature Laemmli 277 680 1970 10.1038/227680a0 Cleavage of structural proteins during assembly head of bacteriophage T4 

  12. Food Chemistry Liu 101 621 2007 10.1016/j.foodchem.2006.01.059 Studies on collagen from the skin of channel catfish (Ictalurus punctaus) 

  13. Guangdong Agricultural Sciences Ma 9 30 2009 Research progress on the medicinal and food value of jellyfish 

  14. The journal of Biological Chemistry Miura 260 15352 1985 10.1016/S0021-9258(18)95743-1 Jellyfish Mesogloea Collagen- characterisation of molecules as α1α2α3 heterotrimers 

  15. Process Biochemistry Morimura 37 1403 2002 10.1016/S0032-9592(02)00024-9 Development of an effective process for utilisation of collagen from livestock and fish waste 

  16. Food chemistry Muyonga 86 332 2004 10.1016/j.foodchem.2003.09.038 Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopic study of acid soluble collagen and gelatin from skins and bones of young and adult Nile perch (Lates niloticus) 

  17. Journal of the Science of Food and Agriculture Nagai 79 855 1999 10.1002/(SICI)1097-0010(19990501)79:6<855::AID-JSFA299>3.0.CO;2-N Collagen of edible jellyfish exumbrella 

  18. Food chemistry Nagai 70 205 2000 10.1016/S0308-8146(00)00081-9 Isolation and characterisation of collagen from rhizostomous jellyfish (Rhopilma asamushi) 

  19. Food Chemistry Nagai 78 173 2002 10.1016/S0308-8146(01)00396-X Collagen of the skin of ocellate puffer fish (Takifugu rubripes) 

  20. Food Chemistry Nagai 72 425 2001 10.1016/S0308-8146(00)00249-1 Isolation and characterisation of collagen from the outer skin waste material of cuttlefish (Sepia lycidas) 

  21. Food Chemistry Nagai 111 296 2008 10.1016/j.foodchem.2008.03.087 Collagen from common minke whale(Balaenoptera acutorostrata) unesu 

  22. Journal of Molecular Evolution Nordwig 2 175 1973 10.1007/BF01653997 Sea anemone collagen: Further evidence for the existence of only one α-chain type 

  23. Journal of Agricultural and Food Chemistry Ogawa 51 8088 2003 10.1021/jf034350r Biochemical properties of black drum and sheepshead seabream skin collagen 

  24. Biopolymers Payne 27 11 1749 1988 10.1002/bip.360271105 Fourier transform IR spectroscopy of collagen and gelatin solutions: Deconvolution of the amide I band for conformational studies 

  25. Food Chemistry Wang 108 616 2008 10.1016/j.foodchem.2007.11.017 Isolation and characterisation of collagens from the skin, scale and bone of deep-sea redfish (Sebastes mentella) 

  26. China Fisheries Xia 12 21 1983 The medicinal value of jellyfish 

  27. Food Chemistry Yan 107 1581 2008 10.1016/j.foodchem.2007.10.027 Characterisation of acid-soluble collagen from the skin of walleye pollock (Theragra chalcogramma) 

  28. Modern fisheries information Zhong 19 3 15 2004 A study on the relationship between Cyanea nozakii Kisninouye breaking out and ocean ecosystem 

  29. Bruker Corporation. Bruker - High-performance scientific instruments and solutions for molecular and materials research, as well as for industrial and applied analysis. URL <http://www.bruker.com/products.html>. Accessed 05.07.13. 

  30. Peninsula City News. Jellyfish flooding at Qingdao sea. URL <http://news.bandao.cn/news_html/201101/20110119/news_20110119_1072525.shtml> Accessed 30.06.13. 

활용도 분석정보

상세보기
다운로드
내보내기

활용도 Top5 논문

해당 논문의 주제분야에서 활용도가 높은 상위 5개 콘텐츠를 보여줍니다.
더보기 버튼을 클릭하시면 더 많은 관련자료를 살펴볼 수 있습니다.

관련 콘텐츠

이 논문과 함께 이용한 콘텐츠

저작권 관리 안내
섹션별 컨텐츠 바로가기

AI-Helper ※ AI-Helper는 오픈소스 모델을 사용합니다.

AI-Helper 아이콘
AI-Helper
안녕하세요, AI-Helper입니다. 좌측 "선택된 텍스트"에서 텍스트를 선택하여 요약, 번역, 용어설명을 실행하세요.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.

선택된 텍스트

맨위로