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NTIS 바로가기한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, v.49 no.3, 2020년, pp.304 - 310
신대근 , 이수정 , 최혜란 , 정이형 , 장한수 , 유종상 , 조경훈 , 권규택
밀웜 가수분해하여 30 kDa, 100 kDa으로 분리하였으며, 이를 식이로 제작하여 BALB/c 마우스에 8주간 공급하였다. 30 kDa, 100 kDa의 밀웜 가수분해물의 공급은 장내 유산균의 수를 증가시켰으며, 맹장을 이용한 NGS 분석을 통하여 밀웜 가수분해물을 통한 Bifidobacteriaceae, Barnesiella 및 Parabacteroides 균의 증가를 확인하였다. 따라서 본 연구의 결과에 따라 밀웜 가수분해물은 장내 유익한 미생물의 증식을 증가시키므로 외인성 미생물 증식 억제 및 항염에 도움을 줄 것으로 판단된다.
Insects are attracting attention as important future industrial resources in the world. Insect farming has attracted public attention for commercialization, especially in Korea, partly because of the government subsidy and support based on the legislation of so-called ‘insect industry law’. Insects...
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