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수구동 액체이젝터를 이용한 농산물의 예냉특성에 관한 연구
A Study on the Precool Characteristics of Agricultural Products Using the Water-driven Ejector 원문보기

한국마린엔지니어링학회 2001년도 추계학술대회 논문집(Proceeding of the KOSME 2001 Autumn Annual Meeting), 2001 Nov. 01, 2001년, pp.45 - 49  

박영승 (한국해양대학교 대학원 기관공학과) ,  이정혜 (한국해양대학교 대학원 냉동공조공학과) ,  김호영 (한국해양대학교 대학원 냉동공조공학과) ,  김경근 (한국해양대학교 기관시스템공학부)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

To maintain the freshness of produce, because of stand away between produced and consumer, we need refrigeration system that can supply to consumer at cold chain as soon as gathering. General refrigeration system consist of refrigeration chamber or low temperature store. But the vacuum technology ca...

AI 본문요약
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문제 정의

  • 본 연구에서는 식품의 예냉에 있어서 콩나물, 배추를 대상으로 진공장치를 이용한 예냉 방법에 대하여 전열공학적 측면에서 기초적 연구를 수행하였다.
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