최소 단어 이상 선택하여야 합니다.
최대 10 단어까지만 선택 가능합니다.
다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
NTIS 바로가기다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
DataON 바로가기다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
Edison 바로가기다음과 같은 기능을 한번의 로그인으로 사용 할 수 있습니다.
Kafe 바로가기주관연구기관 | 국립축산과학원 National Institute of Animal Science |
---|---|
연구책임자 | 조수현 |
참여연구자 | 강선문 , 김윤석 , 설국환 , 성필남 , 서현우 , 김진형 , 최용민 , 문성실 , Hoa Van Ba |
보고서유형 | 최종보고서 |
발행국가 | 대한민국 |
언어 | 한국어 |
발행년월 | 2020-12 |
과제시작연도 | 2020 |
주관부처 | 농촌진흥청 Rural Development Administration(RDA) |
등록번호 | TRKO202100009587 |
과제고유번호 | 1395062905 |
사업명 | FTA대응경쟁력향상기술개발(R&D) |
DB 구축일자 | 2021-09-18 |
키워드 | 한우.돼지.도체.부분육 수율.부산물.Hanwoo.LYD pig.carcass.retail cut.by-product. |
○ 성별, 지역별, 출하체중별 한우 314두, 돼지 380두를 도축하여 도체특성, 대 소분할 부분육 및 부산물 수율 조사
○ 조사결과를 바탕으로 소 돼지 도체수율 책자 및 생산량 추정프로그램 개발 및 보급
(출처 : 요약서 3p)
Purpose&Contents
○ Provision of carcass and product yields for Hanwoo and LYD pigs reflected on domestic feeding and environmental condition in livestock farm
○ Provision of meat quality for prime and retail cuts of Hanwoo and LYD pigs
○ Development of prediction program of carcass product
Purpose&Contents
○ Provision of carcass and product yields for Hanwoo and LYD pigs reflected on domestic feeding and environmental condition in livestock farm
○ Provision of meat quality for prime and retail cuts of Hanwoo and LYD pigs
○ Development of prediction program of carcass product yield for Hanwoo and LYD pigs
Results
○ Investigation of carcass and product yields for Hanwoo and domestic LYD pigs by sex, location and live weight groups (Hanwoo 314, LYD pig 380)
- Comparison of the current results(’20) and the previous results (‘97, ’04) in weight changes during slaughtering and transportation, carcass property, yields of prime cut, retail cuts and by-products
○ Publication and distribution of the carcass yield books for Hanwoo and LYD pigs
○ Development of prediction program of carcass product yield for Hanwoo and LYD pigs
- Prediction of the weight change and production yield for meat, bone, inedible fat, by-product based on live weight or carcass weight per head, group and slaughtering period
Expected Contribution
○ Induce of domestic beef and pork market stabilization by prediction of production yield
○ Utilization as Improvement and decision index for fattening system and slaughtering time for Hanwoo and LYD pig farmer
○ Utilization as the price standard for prediction of domestic meat supply and demand for distributor in market
○ Utilization as fundamental data for supply prediction of domestic beef and pork, efficacy of retail cut distribution, increase of by-product consumption, price differenciation of retail cut and etc.
(출처 : Summary 5p)
과제명(ProjectTitle) : | - |
---|---|
연구책임자(Manager) : | - |
과제기간(DetailSeriesProject) : | - |
총연구비 (DetailSeriesProject) : | - |
키워드(keyword) : | - |
과제수행기간(LeadAgency) : | - |
연구목표(Goal) : | - |
연구내용(Abstract) : | - |
기대효과(Effect) : | - |
Copyright KISTI. All Rights Reserved.
※ AI-Helper는 부적절한 답변을 할 수 있습니다.