흰다리새우의 성장은 양식장의 수질을 이루는 물리 화학적 환경인과 밀접한 관계를 가지고 있다(Zhang, 1985). 그러나 수계의 환경을 이루는 물리적, 화학적 특성의 요소들은 매우 방대하며(Sinderman, 1990), 환경과 성장과의 연관성을 과학적으로 추론 할 수 있는 방법은 한정적이다. 그러나 환경 요소를 국내·외의 문헌을 참고로 흰다리새우 양식장의 환경요소 변화와 수환경의 변화가 흰다리새우의 성장에 미치는 영향을 연구하는 것이 본 실...
흰다리새우의 성장은 양식장의 수질을 이루는 물리 화학적 환경인과 밀접한 관계를 가지고 있다(Zhang, 1985). 그러나 수계의 환경을 이루는 물리적, 화학적 특성의 요소들은 매우 방대하며(Sinderman, 1990), 환경과 성장과의 연관성을 과학적으로 추론 할 수 있는 방법은 한정적이다. 그러나 환경 요소를 국내·외의 문헌을 참고로 흰다리새우 양식장의 환경요소 변화와 수환경의 변화가 흰다리새우의 성장에 미치는 영향을 연구하는 것이 본 실험의 목적이다. 흰다리새우 양식장 환경에서 사육 수온은 사육하는 생물의 생리 상태를 좌우하는 중요한 환경요인중 하나이며, 특히 흰다리새우는 아열대산의 특성으로 인해 15∼33 ℃의 수온 조건에서 서식이 가능하다. 흰다리새우의 성장 적수온은 23∼30 ℃로서 양성 기간 중 사육 수온변화는 18.0∼31.0 ℃의 변화를 보였으며, 초기 사육시기인 5∼6월을 제외하곤 7월 이후에는 26∼30 ℃의 수온 범위를 유지하여 흰다리새우의 성장에 영향이 없었던 것으로 판단된다. 양식 기간 중 최대 성장시의 조사 항목별 값은 수온은 27 ℃±1.8, 염분은 22 ‰±0.04, DO는 7.5 mg/L±2.3, pH는 7.6±0.4의 값을 나타내었다. 양식 기간 중 최소 성장시의 조사 항목별 값은 수온은 26 ℃±0.3, 염분은 19 ‰±1.1, DO는 7.2 mg/L±1.7, pH는 8.3±0.2의 값을 나타내었다.
흰다리새우의 성장은 양식장의 수질을 이루는 물리 화학적 환경인과 밀접한 관계를 가지고 있다(Zhang, 1985). 그러나 수계의 환경을 이루는 물리적, 화학적 특성의 요소들은 매우 방대하며(Sinderman, 1990), 환경과 성장과의 연관성을 과학적으로 추론 할 수 있는 방법은 한정적이다. 그러나 환경 요소를 국내·외의 문헌을 참고로 흰다리새우 양식장의 환경요소 변화와 수환경의 변화가 흰다리새우의 성장에 미치는 영향을 연구하는 것이 본 실험의 목적이다. 흰다리새우 양식장 환경에서 사육 수온은 사육하는 생물의 생리 상태를 좌우하는 중요한 환경요인중 하나이며, 특히 흰다리새우는 아열대산의 특성으로 인해 15∼33 ℃의 수온 조건에서 서식이 가능하다. 흰다리새우의 성장 적수온은 23∼30 ℃로서 양성 기간 중 사육 수온변화는 18.0∼31.0 ℃의 변화를 보였으며, 초기 사육시기인 5∼6월을 제외하곤 7월 이후에는 26∼30 ℃의 수온 범위를 유지하여 흰다리새우의 성장에 영향이 없었던 것으로 판단된다. 양식 기간 중 최대 성장시의 조사 항목별 값은 수온은 27 ℃±1.8, 염분은 22 ‰±0.04, DO는 7.5 mg/L±2.3, pH는 7.6±0.4의 값을 나타내었다. 양식 기간 중 최소 성장시의 조사 항목별 값은 수온은 26 ℃±0.3, 염분은 19 ‰±1.1, DO는 7.2 mg/L±1.7, pH는 8.3±0.2의 값을 나타내었다.
White shrimp achieve the water quality of farm growth is closely correlated with physical and chemical environment has a (Zhang, 1985). But the aquatic environment, forming the physical and chemical characteristics, and the elements are very large (Sinderman, 1990), the relationship between environm...
White shrimp achieve the water quality of farm growth is closely correlated with physical and chemical environment has a (Zhang, 1985). But the aquatic environment, forming the physical and chemical characteristics, and the elements are very large (Sinderman, 1990), the relationship between environment and growth, how can scientific reasoning is limited. However, environmental factors, domestic and other literature to refer to changes in environmental factors on fish farms and aquatic White shrimp changes white shrimp homage to study the impact of growth is the purpose of this experiment. White shrimp in farms rearing temperature on the breeding of organisms to influence the physiological state is an important environmental mount our requirements, especially due to the nature of white shrimp subtropical mountain water temperature of 15∼33 ℃ is available under the formatting. White shrimp growth on opponents as the 23∼30 ℃ positive changes during the rearing temperature of 18.0 ∼31.0 ℃ changes were observed, due to the initial Captive 5∼6 months after July, except for 26∼30 ℃ by maintaining the temperature range white shrimp suggest that there was no effect on growth.
White shrimp achieve the water quality of farm growth is closely correlated with physical and chemical environment has a (Zhang, 1985). But the aquatic environment, forming the physical and chemical characteristics, and the elements are very large (Sinderman, 1990), the relationship between environment and growth, how can scientific reasoning is limited. However, environmental factors, domestic and other literature to refer to changes in environmental factors on fish farms and aquatic White shrimp changes white shrimp homage to study the impact of growth is the purpose of this experiment. White shrimp in farms rearing temperature on the breeding of organisms to influence the physiological state is an important environmental mount our requirements, especially due to the nature of white shrimp subtropical mountain water temperature of 15∼33 ℃ is available under the formatting. White shrimp growth on opponents as the 23∼30 ℃ positive changes during the rearing temperature of 18.0 ∼31.0 ℃ changes were observed, due to the initial Captive 5∼6 months after July, except for 26∼30 ℃ by maintaining the temperature range white shrimp suggest that there was no effect on growth.
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