계지 물 추출물의 온도와 시간의 추출조건의 변화에 따라 수율, 총 폴리페놀, 플라보노이드 함량 및 항산화 활성을 비교하였다. 또한 coniferyl aldehyde, coumarin, cinnamic acid 및 cinnamaldehyde는 HPLC를 통해 정성 및 정량 ...
계지 물 추출물의 온도와 시간의 추출조건의 변화에 따라 수율, 총 폴리페놀, 플라보노이드 함량 및 항산화 활성을 비교하였다. 또한 coniferyl aldehyde, coumarin, cinnamic acid 및 cinnamaldehyde는 HPLC를 통해 정성 및 정량 분석을 하였다.
계지 10 일 냉침 물 추출물에서 수율, 총 폴리페놀, 플라보노이드 함량, 항산화 활성 및 지표 물질 함량이 최대값을 나타내었고 계지 30 분, 2 시간, 6 시간 열탕 물 추출물 중에서 30 분 열탕 추출물이 최대값을 나타내었다.
총 폴리페놀, 플라보노이드 함량, 항산화 활성 및 지표 물질 함량을 비교할 때 냉침 추출물보다 열탕 추출물이 더 효율적이었다. 따라서 냉침 10일, 열탕 30분 추출하는 것이 적절하다.
계지 물 추출물의 온도와 시간의 추출조건의 변화에 따라 수율, 총 폴리페놀, 플라보노이드 함량 및 항산화 활성을 비교하였다. 또한 coniferyl aldehyde, coumarin, cinnamic acid 및 cinnamaldehyde는 HPLC를 통해 정성 및 정량 분석을 하였다.
계지 10 일 냉침 물 추출물에서 수율, 총 폴리페놀, 플라보노이드 함량, 항산화 활성 및 지표 물질 함량이 최대값을 나타내었고 계지 30 분, 2 시간, 6 시간 열탕 물 추출물 중에서 30 분 열탕 추출물이 최대값을 나타내었다.
총 폴리페놀, 플라보노이드 함량, 항산화 활성 및 지표 물질 함량을 비교할 때 냉침 추출물보다 열탕 추출물이 더 효율적이었다. 따라서 냉침 10일, 열탕 30분 추출하는 것이 적절하다.
To optimize the extraction temperature and time of cinnamon water extract yields, the contents of total phenolics and flavonoids, and antioxidant activities of water extracts obtained under different conditions were compared. Also coniferyl aldehyde, coumarin, cinnamicacid and cinnamaldehyde were an...
To optimize the extraction temperature and time of cinnamon water extract yields, the contents of total phenolics and flavonoids, and antioxidant activities of water extracts obtained under different conditions were compared. Also coniferyl aldehyde, coumarin, cinnamicacid and cinnamaldehyde were analyzed both qualitatively and quantitatively through HPLC (high-performance liquid chromatography).
Yields, antioxidant components and activities of cold water extraction soaked for 10 days showed the maximum values in the amounts of total phenolics, total flavonoids, antioxidant activities, and the known components of cinnamon. Among hot water extracts obtained upon 30 min, 2 h and 6 h boiling, 30 min boiling showed the maximum value. The hot water extraction method was more efficient than the cold water extraction in terms of the amounts of components and antioxidant acitivities. Therefore, It is appropriate to extract cinnamon using cold water for 10 days and hot water for 30 minutes, respectively.
To optimize the extraction temperature and time of cinnamon water extract yields, the contents of total phenolics and flavonoids, and antioxidant activities of water extracts obtained under different conditions were compared. Also coniferyl aldehyde, coumarin, cinnamicacid and cinnamaldehyde were analyzed both qualitatively and quantitatively through HPLC (high-performance liquid chromatography).
Yields, antioxidant components and activities of cold water extraction soaked for 10 days showed the maximum values in the amounts of total phenolics, total flavonoids, antioxidant activities, and the known components of cinnamon. Among hot water extracts obtained upon 30 min, 2 h and 6 h boiling, 30 min boiling showed the maximum value. The hot water extraction method was more efficient than the cold water extraction in terms of the amounts of components and antioxidant acitivities. Therefore, It is appropriate to extract cinnamon using cold water for 10 days and hot water for 30 minutes, respectively.
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