본 논문에서는 마카, 노니, 그라비올라 추출물의 항균, 항산화 활성에 대해서 실험하였다. 각 재료는 99.5% 에탄올 추출하여 실험에 사용하였으며, 첫 번째로 ...
본 논문에서는 마카, 노니, 그라비올라 추출물의 항균, 항산화 활성에 대해서 실험하였다. 각 재료는 99.5% 에탄올 추출하여 실험에 사용하였으며, 첫 번째로 항균 활성을 측정하기 위해 여드름을 유발 시키는 그람 음성균Pseudomonas aeruginosa, 그람 양성균 Staphylococcus aureus의 두 균주를 이용하여 마카와 노니 추출물의 최소 저해 농도 측정 MIC test 를 실험하였다. 측정 결과 마카 추출물은 두 균주에서 대조군에 비해 농도 의존적으로 균의 증식이 억제되는 효과를 확인 할 수 있었다.
두 번째로 마카, 노니, 그라비올라 추출물의 항산화 활성을 측정하기 위해 DCFDA assay를 실험하였다. H2O2 500µM로 산화적 스트레스를 유발하여 각 추출물의 세포 내 항산화 활성을 알아보았고, 대조군은 시험군과 같은 농도로 DMSO를 처리하고 Glutathione 10µM를 양성 대조군으로 처리하였다. 실험 결과 그라비올라 추출물은 대조군에 비해 산화적 스트레스가 감소한 효과가 나타나 항산화 활성을 보였다.
세 번째로 추출물의 세포 독성 유발을 알아보기 위해 각 추출물을 Hacat cell에 농도별로 처리하고 MTT assay를 실험하였다. 실험 결과 마카와 노니 추출물은 세포 독성이 크지 않았고 항산화 활성을 보이는 농도에서 세포 독성이 나타나지 않았다.
위의 결과를 종합해보면 마카 추출물은 세포 독성이 크지 않으며 항균과 항산화 효과가 있는 것으로 나타났고, 그라비올라 추출물은 높은 항산화 효과를 보였다. 그러나 마카, 노니, 그라비올라 추출물이 항균제와 항산화제의 기능성 원료로 사용되기 위해서는 인체 적용에 관한 임상 실험도 함께 진행되어야 할 것으로 생각된다.
본 논문에서는 마카, 노니, 그라비올라 추출물의 항균, 항산화 활성에 대해서 실험하였다. 각 재료는 99.5% 에탄올 추출하여 실험에 사용하였으며, 첫 번째로 항균 활성을 측정하기 위해 여드름을 유발 시키는 그람 음성균 Pseudomonas aeruginosa, 그람 양성균 Staphylococcus aureus의 두 균주를 이용하여 마카와 노니 추출물의 최소 저해 농도 측정 MIC test 를 실험하였다. 측정 결과 마카 추출물은 두 균주에서 대조군에 비해 농도 의존적으로 균의 증식이 억제되는 효과를 확인 할 수 있었다.
두 번째로 마카, 노니, 그라비올라 추출물의 항산화 활성을 측정하기 위해 DCFDA assay를 실험하였다. H2O2 500µM로 산화적 스트레스를 유발하여 각 추출물의 세포 내 항산화 활성을 알아보았고, 대조군은 시험군과 같은 농도로 DMSO를 처리하고 Glutathione 10µM를 양성 대조군으로 처리하였다. 실험 결과 그라비올라 추출물은 대조군에 비해 산화적 스트레스가 감소한 효과가 나타나 항산화 활성을 보였다.
세 번째로 추출물의 세포 독성 유발을 알아보기 위해 각 추출물을 Hacat cell에 농도별로 처리하고 MTT assay를 실험하였다. 실험 결과 마카와 노니 추출물은 세포 독성이 크지 않았고 항산화 활성을 보이는 농도에서 세포 독성이 나타나지 않았다.
위의 결과를 종합해보면 마카 추출물은 세포 독성이 크지 않으며 항균과 항산화 효과가 있는 것으로 나타났고, 그라비올라 추출물은 높은 항산화 효과를 보였다. 그러나 마카, 노니, 그라비올라 추출물이 항균제와 항산화제의 기능성 원료로 사용되기 위해서는 인체 적용에 관한 임상 실험도 함께 진행되어야 할 것으로 생각된다.
This study did an experiment on antibacterial, sulfated activity of Maca, Noni, Graviola extracts. Each material was used to the experiment by extracting 99.5% ethanol, and MIC test which is minimum inhibitory concentration measurement of Maca and Noni extracts was carried out by using two strains. ...
This study did an experiment on antibacterial, sulfated activity of Maca, Noni, Graviola extracts. Each material was used to the experiment by extracting 99.5% ethanol, and MIC test which is minimum inhibitory concentration measurement of Maca and Noni extracts was carried out by using two strains. First, as measurement results, effects of controlled proliferation of germs by being dependant on concentration from two germs could be confirmed compared to the control group.
Second, DCFDA assay was experimented to measure sulfated activity of Mace, Noni, and Graviola extracts. This study looked up sulfated activity within the cell of each extract by causing sulfated stress with H2O2 500µM, and DMSO treatment to the control group was made by same concentration with the test group, and Glutathione 10µM was dealt with positive control group. From experimental results, Graviola extract showed sulfated activity because reduced effects of sulfated stress appeared compared to the control group.
Third, this study experimented MTT assay after treating each extract to Hacat cell by concentration in order to check cytotoxic cause of the extracts. As experimental results, cytotoxicity of Maca and Noni extracts was not big, and cytotoxicity was not come out from the concentration which showed sulfated activity.
If synthesizing above results, cytotoxicity of Maca extract was not big, but antibacterial, sulfated effects were turned out, and also Graviola extract showed high sulfated effects. However, it is considered that clinical experiment on human body application should be progressed together so that Maca, Noni, Graviola extracts could be used to functional materials of antibiotics and antioxidants.
This study did an experiment on antibacterial, sulfated activity of Maca, Noni, Graviola extracts. Each material was used to the experiment by extracting 99.5% ethanol, and MIC test which is minimum inhibitory concentration measurement of Maca and Noni extracts was carried out by using two strains. First, as measurement results, effects of controlled proliferation of germs by being dependant on concentration from two germs could be confirmed compared to the control group.
Second, DCFDA assay was experimented to measure sulfated activity of Mace, Noni, and Graviola extracts. This study looked up sulfated activity within the cell of each extract by causing sulfated stress with H2O2 500µM, and DMSO treatment to the control group was made by same concentration with the test group, and Glutathione 10µM was dealt with positive control group. From experimental results, Graviola extract showed sulfated activity because reduced effects of sulfated stress appeared compared to the control group.
Third, this study experimented MTT assay after treating each extract to Hacat cell by concentration in order to check cytotoxic cause of the extracts. As experimental results, cytotoxicity of Maca and Noni extracts was not big, and cytotoxicity was not come out from the concentration which showed sulfated activity.
If synthesizing above results, cytotoxicity of Maca extract was not big, but antibacterial, sulfated effects were turned out, and also Graviola extract showed high sulfated effects. However, it is considered that clinical experiment on human body application should be progressed together so that Maca, Noni, Graviola extracts could be used to functional materials of antibiotics and antioxidants.
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