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코끼리 마늘은 한국의 토종 마늘로서 일반 마늘과는 다른 기능성을 가지고 있다. 본 연구의 목적은 Escherichia coli 및 Acetobacter aceti 에 대한 코끼리 마늘의 항균력을 알아보기 위함이다. 본 연구에서 Acetobacter aceti 균주를 선별하기 위해 5 g/L acetic acid 및 10 g/L ethanol을 포함한 Elephant garlic and garlic (Allium sativum) has been known to have inhibitory activity on various pathogenic bacteria. The objective of present was to study in vitro antimicrobial activity of elephant garlic and garlic against Gram-positive food spoiling on strains of Escherichia coli and Acetobacte...
Abstract
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Keyword
저자 | Duangmaney, Viengvilay |
---|---|
학위수여기관 | 경북대학교 대학원 |
학위구분 | 국내석사 |
학과 | 식량안보및농업개발학과 |
발행연도 | 2017 |
총페이지 | iii, 45 p. |
키워드 | Elephant garlic Antimicrobial Activity Escherichia coli Acetobacter aceti |
언어 | eng |
원문 URL | http://www.riss.kr/link?id=T14439225&outLink=K |
정보원 | 한국교육학술정보원 |
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