비닐 하우스 재배의 가디안 품종과 노지 재배의 가디안 품종 및 보교조생품종을 시료로 하여 낙화 후 34일간 재배시킨 딸기 성숙과정 중의 성분 변화를 조사한 결과는 다음과 같다. pH는 낙화 후 10일에 $4.13{\sim}4.28$이었던 것이 34일에 $3.40{\sim}3.49$로 감소하였으며, 총산은 26일까지 증가를 보였으나 이후 감소하였다. Vitamin C는 낙화 후 14일까지는 검출되지 않았으나 이후 경시적으로 증가하여 34일에는 $15.83{\sim}24.90mg%$로 나타났다. 환원당은 낙화 후 26일까지는 증가하였으나, 이후는 감소하였고 총당은 경시적으로 증가하여 34일에는 $5.07{\sim}5.65%$로 나타났다. 유리당으로는 xylose, glucose, fructose가 검출되었다. Glucose, fructose는 경시적으로 증가하였고 이들 함량은 비슷하였다. 무기질은 K가 $3,300{\sim}9,000ppm$으로 가장 높았고 다음이 Mg, Na의 순이었으며 Mn, Zn, Cu는 미량으로 나타났다. 딸기 중 methyl alcohol은 $6.00{\sim}21.60mg%$, ethyl alcohol $6.00{\sim}24.40mg%$의 범위로 존재하였다.
비닐 하우스 재배의 가디안 품종과 노지 재배의 가디안 품종 및 보교조생품종을 시료로 하여 낙화 후 34일간 재배시킨 딸기 성숙과정 중의 성분 변화를 조사한 결과는 다음과 같다. pH는 낙화 후 10일에 $4.13{\sim}4.28$이었던 것이 34일에 $3.40{\sim}3.49$로 감소하였으며, 총산은 26일까지 증가를 보였으나 이후 감소하였다. Vitamin C는 낙화 후 14일까지는 검출되지 않았으나 이후 경시적으로 증가하여 34일에는 $15.83{\sim}24.90mg%$로 나타났다. 환원당은 낙화 후 26일까지는 증가하였으나, 이후는 감소하였고 총당은 경시적으로 증가하여 34일에는 $5.07{\sim}5.65%$로 나타났다. 유리당으로는 xylose, glucose, fructose가 검출되었다. Glucose, fructose는 경시적으로 증가하였고 이들 함량은 비슷하였다. 무기질은 K가 $3,300{\sim}9,000ppm$으로 가장 높았고 다음이 Mg, Na의 순이었으며 Mn, Zn, Cu는 미량으로 나타났다. 딸기 중 methyl alcohol은 $6.00{\sim}21.60mg%$, ethyl alcohol $6.00{\sim}24.40mg%$의 범위로 존재하였다.
Three types of Korean strawberries, Gardian cultivated in vinyl house, Gardian cultivated on the field and Bogyo, at early variety, on the field were harvested after $10{\sim}34$ days from falling of flowers to investigate the chemical changes of fruits during maturing. The initial pH ran...
Three types of Korean strawberries, Gardian cultivated in vinyl house, Gardian cultivated on the field and Bogyo, at early variety, on the field were harvested after $10{\sim}34$ days from falling of flowers to investigate the chemical changes of fruits during maturing. The initial pH range after 10 days from falling of flowers was $4.13{\sim}4.28$, which was decreased to $3.40{\sim}3.49$ with maturing. The total acid was steadily increased for 26 days and then decreased thereafter. Vitamin C, not detected until 14 days, was gradually increased to $15.83{\sim}24.90mg%$ in 34 days. Reducing sugar content was increased for 24 days and then decreased, while total sugar, glucose and fructose were generally increased during maturing. Xylose was detected a little. For minerals, potassium was measured the highest value, followed by magnessium, and sodium. A trace amount of manganese, zinc and copper were detected. The strawberries had the content range of $6.00{\sim}24.60mg%$ of methyl alcohol and $6.00{\sim}24.40mg%$ of ethyl alcohol.
Three types of Korean strawberries, Gardian cultivated in vinyl house, Gardian cultivated on the field and Bogyo, at early variety, on the field were harvested after $10{\sim}34$ days from falling of flowers to investigate the chemical changes of fruits during maturing. The initial pH range after 10 days from falling of flowers was $4.13{\sim}4.28$, which was decreased to $3.40{\sim}3.49$ with maturing. The total acid was steadily increased for 26 days and then decreased thereafter. Vitamin C, not detected until 14 days, was gradually increased to $15.83{\sim}24.90mg%$ in 34 days. Reducing sugar content was increased for 24 days and then decreased, while total sugar, glucose and fructose were generally increased during maturing. Xylose was detected a little. For minerals, potassium was measured the highest value, followed by magnessium, and sodium. A trace amount of manganese, zinc and copper were detected. The strawberries had the content range of $6.00{\sim}24.60mg%$ of methyl alcohol and $6.00{\sim}24.40mg%$ of ethyl alcohol.
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