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건조방법이 분말마늘의 품질에 미치는 영향
The Effects of Drying Methods on the Quality of the Garlic Powder 원문보기

한국식품과학회지 = Korean journal of food science and technology, v.22 no.1, 1990년, pp.44 - 49  

정신교 (경북대학교 농과대학 식품공학과) ,  최종욱 (경북대학교 농과대학 식품공학과)

초록
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열풍건조법동결건조법으로 제조한 분말마늘의 품질을 비교 조사하였다. 마늘의 휘발성 향기성분을 분리하는데 porapak Q 칼럼이 비교적 적합하였으며 FD-3구를 제외한 모든 동결건조구에서 열풍건조구에 비하여 diallyl disulphide, $P_t$, alliin의 함량이 높게 나타났다. 색차계로 분말마늘의 색도를 조사한 결과. 열풍건조구가 동결건조구에 비하여 갈변현상이 심하게 나타났으며 주사전자현미경으로 분말마늘의 미세조직을 관찰한 결과 동결건조 분말은 상당히 다공성이었다.

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The quality of garlic powder produced by hot all drying and freeze drying method was evaluated Porapak Q column was comparatively profitable for the separation of flavor components in hexane extracts of garlic. Freeze dried (FD) garlic powder had higher diallyl disulphide, total pyruvic acid and all...

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