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녹차가루를 이용한 식빵의 특성 연구
Study on the Characteristics of Bread with Green Tea Powder 원문보기

한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition, v.14 no.4, 2001년, pp.311 - 316  

황윤경 (수원여자대학 식품과학부 제과제빵과) ,  현영희 (수원여자대학 식품과학부 제과제빵과) ,  이윤신 (식품조리과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was designed to investigate the effective ratio of healthy bread wish green tea powder. The weight. volume, and colon difference of bread with various contents of green tea powder were measured. And the picture of bread and the panel test were taken. To avoid the decrease of volume, the e...

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문제 정의

  • 일반 특성과 관능검사를 한 임19)의 연구 등이 있다. 이들 연구에 의하면 녹차 가루 첨가량이 증가함에 따라 부피의 감소가 문제점으로 지적된 바 본 연구에서는 녹차가루를 첨가하여 색과 향을 살리면서도 부피의 감소를 방지하기 위해 활성 글루텐을 첨가하였으며 녹차가루의 적절한 배합 비율을 조사하기 위해 배합 비율을 달리하여 녹차 빵을 제조하고 각군의 무게. 부피.
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