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학령전 아동의 간식 개발을 위한 식품섭취 실태 조사
A Survey on Eating Behaviors of Preschool Children for Development Snack 원문보기

韓國食生活文化學會誌 = Journal of the Korean Society of Food Culture, v.18 no.2, 2003년, pp.151 - 159  

박혜진 (이화여자대학교 생활환경대학 식품영양학과) ,  박선민 (이화여자대학교 생활환경대학 식품영양학과) ,  이종미 (이화여자대학교 생활환경대학 식품영양학과)

Abstract AI-Helper 아이콘AI-Helper

This study was conducted to investigate eating behaviors of preschool children for development their snack. Eating habit, preference and nutritional state were investigated using a questionnaire answered by teachers of day-care centers, 548 preschool children(aged 4 to 6 years old) and their mothers...

주제어

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문제 정의

  • 하지만 아동 간식의 중요성이 부각됨에도 불구하고 간식에 대한 연구는 다양하게 이루어지고 않고 있어, 아동의 식생활 실태와 더불어 간식에 대한 더 활발한 연구가 필요한 실정이다. 그러므로 본연구는 영양적으로 바람직하고 학령 전 아동의 성장 발달 및 건강 증진에 기여할 간식 개발을 위한 기초자료로서 설문조사를 실시하였다.
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참고문헌 (26)

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